Drámai képeken a Nagyváradon pusztító vihar

Vágólapra másolva!
Fákat csavart ki és tetődarabokat szaggatott le a kedd délutáni viharos erejű szél a romániai Nagyváradon.Több utcában akadozik a forgalom, a kár jelentős.
Vágólapra másolva!

A térségben 17 óra körül érkezett a riasztás, ami 90 km/h-nél erősebb széllökésekre figyelmeztetett.

A vihar gyors lefolyású volt, komoly pusztításokat végzett. Az InfoTrafic helyi Facebook-csoportjában megosztott felvételek alapján a szél tucatnyi fát csavart ki, de villanyoszlopot is kidöntött, továbbá tetődarabokat szaggatott le.

Azokat a parkoló autókra vagy épp az útra sodorta a szél, ezért több utcában is leállt vagy épp akadozik a forgalom.

Forrás: InfoTrafic Oradea Facebook-csoport

A megyét végigsöprő vihar miatt a Nagyvárad–Arad utat is lezárták a kidőlt fák miatt.

A romániai megyeszékhelyen még az állami egyetem könyvtárépületének a tetejét is lesodorta a szél, bezárt ablakokat is feltépett a vihar - írja a Maszol.

Forrás: InfoTrafic Oradea Facebook-csoport

A Bihar megyei katasztrófavédelem tájékoztatása alapján személyi sérülést is történt. Az nem tudni, hogy mennyire súlyos a sérülés, de

egy embert kórházba kellett szállítani miután a szél által kitört ablaküveg megsebesítette.

Kolozsváron a romániai katasztrófavédelem üzenete szerint 17.30 és 19.30 óra között kell számítani heves széllökésekre, közepes méretű jégesőre és felhőszakadásra.

Azt tanácsolják, hogy aki otthon van, zárkózzon be és ne induljon útnak, aki pedig utazik vagy épp utcán tartózkodik, keressen biztonságos menedéket a vihar idejére..