Betiltják egy mexikói városban a nőgyűlölő dalokat

Mexikóváros, 2020. április 20. A koronavírus-járvány miatt állás nélkül maradt, hagyományos mexikói zenei stílust játszó mariachi zenészek játszanak a mexikóváros Garibaldi téren 2020. április 19-én. A zenészek a közösségi médiában hirdették fellépésüket, hogy élelmiszeradományt gyűjtsenek maguk és családjuk számára. MTI/EPA-EFE/Jorge Nunez
Vágólapra másolva!
A mexikói Chihuahua városban a jövőben egyetlen koncerten sem hangozhat el a nőket megalázó dalszöveg - írta a Fox News.
Vágólapra másolva!

A mexikói Chihuahua város vezetői a múlt héten döntöttek arról, hogy

nem lehet egyetlen fellépésen, koncerten olyan számokat előadni, amely sérti, megalázza, diszkrimálja a nőket.

Akik azt megszegik, azok akár 25 millió forintnak megfelelő bírságot fizethetnek.

A döntésre azért került sor, mert Mexikóban, különösen Chihuahuában, nagy arányban fordul elő a nők elleni erőszak. Marco Bonilla, Chihuahua polgármestere világjárványnak nevezte a nők elleni támadások közelmúltbeli megugrását. "Képzeljék el, hogy a segélyhívó számunkra érkező 10 hívásból majdnem hét sajnos a családon belüli erőszakkal, nők elleni erőszakkal kapcsolatos - mondta Bonilla.

A törvény nem nevez meg konkrét művészeket, és

arról sincsenek további részletek, hogyan fogják betartatni.

A mexikói zene két jellegzetes formáját, a narcocorridókat és a corridos tumbados-t az erőszakkal és a drogkereskedelemmel hozták összefüggésbe. A Chihuahuában bevezetett tilalom hatással lehet ezekre a műfajokra, amelyek olyan népszerű előadók révén váltak népszerűvé, mint Peso Pluma és Natanael Cano - írta a Fox News.

Címlapi képünk illusztráció!