Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Kutyákat és macskákat adna a leendő szülőknek a tajvani elnökjelölt

háziállat, esküvő, állat, kutya, macska, Tömeges háziállat-esküvő a Fülöp-szigeteken
Pet owners walk with their pet dogs during a mass wedding for animals as part of the annual pet blessing tradition at Eastwood Mall in Quezon City, suburban Manila on October 2, 2022. (Photo by Ted ALJIBE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az egyik tajvani elnökjelölt, a milliárdos Terry Gou háziállatokat kínál azon párok számára, akik gyermekvállalásban gondolkodnak. Célja a javaslatával, hogy javítson a születési rátán és megoldja  a sziget demográfiai válságát - írta meg a Guardian. 
Vágólapra másolva!

Terry Gou, aki a múlt héten jelentette be hogy indul függetlenként a jövő évi elnökválasztáson, egy tajpeji városi templomban azt mondta a résztvevőknek, hogy azzal lehetne fellendíteni a csökkenő születési arányt, ha a várandós szülőknek macskát vagy kutyát adnának.

Tajvanon van a világ egyik legalacsonyabb születési rátája, sokan ennek okát a magas megélhetési költségekben is látják. A népesség gyors elöregedése pedig veszélyezteti Tajvan gazdaságát és katonai védelmét egyaránt.

A lap közli, hogy mindeközben a háziállat-tartás az egekbe szökött, jelentések szerint sok pár az állatokat választja a gyermekek helyett. Gou úgy látja, hogy az embereket motiválni lehetne arra, hogy gyerekeket és állatokat is egyszerre vállaljanak.

- mondta a Formosa TV fordítása szerint. Hozzátette, hogy amennyiben bárki két gyereket vállal, abban az esetben már két állatot - kutyát vagy macskát - fogadhat örökbe.

A javaslatot egyes kormánypárti politikusok és állatvédő csoportok részéről is bírálat érte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről