Tovább folytatódik a dallasi állatkert rejtélye, sorra tűnnek el az állatok

Vágólapra másolva!
Rejtélyes dolgok történnek a dallasi állatkertben. Korábban beszámoltunk róla, hogy megszökött egy leporárd, nem sokkal később pedig holtan találtak egy veszélyeztetett keselyűt a ketrecében. Hétfőn egy majompárnak veszett nyoma. Nem zárják ki az idegenkezűséget.
Vágólapra másolva!

Az állatkert gondozói arra lettek figyelmesek hétfőn, hogy

két tamarin császármajmom tűnt el a ketrecéből.

A rendőrségi vizsgálat után kiderült, hogy ugyanúgy nyílást vágtak a kerítésükre, mint a két héttel korábban megszökött leopárd kerítésére.

A leopárd eltűnése után a többi kifutót is ellenőrizték és akkor is találtak egy lyukat a majmok kifutójának kerítésénél. A leopárdot még aznap megtalálták, a majmok közül pedig akkor egy sem tűnt el, azonban a most eltűnt két császármajmot még azóta sem találták meg - írja az ABC.

Január 21-én holtan találtak a ketrecében egy veszélyeztetett keselyűt.

Az eset után az dallasi állatkert nyomravezetői díjat tűzött ki. Később kiderült, hogy bár szokatlan módon, de természetes úton pusztult el a ritka madár. Az elmúlt hetek alatt történt több gyanús eset arra vezethető vissza, hogy

valaki ártani akar az állatoknak,

ezért a vezetőség megerősítette a biztonsági intézkeseket.

Újabb kamerákat szereltek fel és növelték az éjszakai őrjáratok számát. Nem világos, hogy a felhős leopárddal, az elhullott keselyűvel és az eltűnt majmokkal kapcsolatos események összefüggenek-e.