Özönvíz zúdult Franciaország karibi ékkövére - videó

EU tengeren túli területei - Guadeloupe
Guadeloupe a Karibi-térségben található, Franciaország tengerentúli megyéjeként, GDP-jéről meglehetősen bizonytalan adatok vannak csak, kb. 3,5 milliárd dollár körül alakul
Vágólapra másolva!
Heves trópusi vihar söpört végig hétfő este Franciaország tengerentúli megyéjében, Guadeloupe-on a Karib-tenger térségében.
Vágólapra másolva!

A Philippe névre keresztelt ciklon özönvízszerű esőzéseket hozott a karibi szigetcsoportra - számolt be a Météo-France előrejelző intézet, amely a legmagasabb fokozatú időjárási riasztást rendelte el.
Guadeloupe prefektúrája

válságstábot hozott létre, és elrendelte, hogy az iskolák kedden zárva maradjanak.

A vihar, amely az éjszaka és kedd reggel a legközelebb halad el a partokhoz, nagyon heves esőzéseket és áradásokat okoz a szigetcsoporton; 24 óra alatt 200-300 milliméter eső hullott - írta a francia meteorológiai intézet legfrissebb közleményében.

Az esőt óránkénti 40-50 kilométeres szél kíséri, a széllökések sebessége pedig elérhetik az óránkénti 70 kilométert is. A villámlással és mennydörgéssel kísért eső máris földcsuszamlásokat okozott, több út járhatatlan a kidőlt fák miatt - közölte a szigetvilág úthálózatát kezelő szervezet.

Címlapi képünk illusztráció!