Rétvári Bence: Brüsszel bevándorlóországgá akarja változtatni a tagállamokat

A Tunéziai Nemzeti Gárda művelete a Földközi-tengeren keresztül illegálisan Európába jutni kívánó afrikai bevándorlók ellen, Sfax, Tunézia, illegális, bevándorlás, migráció, csónak, hajó
SFAX, TUNISIA - OCTOBER 27: Irregular migrants are seen as operation carried out by the Tunisian National Guard against African irregular migrants who want to reach Europe illegally via the Mediterranean Sea, off the city of Sfax in the south of Tunisia on October 27, 2022. Yassine Gaidi / Anadolu Agency (Photo by Yassine Gaidi / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Ez a javaslat a kötelező migránskvótákon felül is újabb kvóták szerint osztaná szét az illegális bevándorlókat az EU-országok között, ha hirtelen nagy számban jelennének meg egy tagállamban. Brüsszel visszaél hatalmával, amikor az elvileg kötelező konszenzusos döntéshozatalt megkerülve erőszakosan viszi át migrációpárti javaslatait - írta Rétvári Bence annak kapcsán, hogy Brüsszelben megszavazták a migránskvótákról szóló javaslatot. Magyarország és Lengyelország ellenezte, három ország tartózkodott.
Vágólapra másolva!

Szerdán újabb migrációpárti jogalkotási lépést erőltetett át Brüsszel. Az EU Állandó Képviselők Bizottsága vitatta meg a Migrációs Paktum utolsó elemének végleges szövegét, az úgynevezett krízisrendeletet. A szövegtervet a szavazás előtt 5 perccel osztották ki a résztvevőknek.

- írta Rétvári Bence legújabb Facebook-bejegyzésében.

A rendelettervezetre Magyarország és Lengyelország szavazott „nem"-mel, Szlovákia, Csehország és Ausztria tartózkodott, de a szavazatunk nem számított Brüsszelben, minősített többségi döntéssel viszik tovább ezt a veszélyes rendelettervezetet.

- tette hozzá.


A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára közölte, Brüsszel 2015-ben hibás migrációs politika mellett döntött, milliószámra és ellenőrizetlenül beengedte a migránsokat és ennek következményeit ma már számos ország érzi. Most ahelyett, hogy változtatna az álláspontján, tovább erőlteti a migránsok kötelező betelepítését - tette hozzá.