Beléptek az amerikai hadihajók a háborúba

US-ATTACKS-USS ENTERPRISE ARMED FORCES MILITARY TRAINING NAVY WARSHIP AIRCRAFT CARRIER GENERAL VIEW HORIZONTAL USS Enterprise (CVN 65) Battle Group steams in formation 12 May 2001 following training exercises in the Puerto Rico operating area. The USS Ent
USS Enterprise (CVN 65) Battle Group steams in formation 12 May 2001 following training exercises in the Puerto Rico operating area. The USS Enterprise is one of two carriers already in the Gulf region, while a third set sail towards the Mediterranean 19 September 2001, as the US prepares to retaliate for the 11 September terrorist attacks on the World Trade Center and the Pentagon. AFP PHOTO/HO-Doug EARLMAN
Vágólapra másolva!
Egy amerikai hadihajó helyi idő szerint csütörtök reggel lelőtt több harci drónt, amelyeket a hútik által ellenőrzött jemeni területekről indítottak — közölte az Egyesült Államok Központi Parancsnoksága a CNN szerint.
Vágólapra másolva!

A CENTCOM közleményében azt írta, hogy a USS Thomas Hudner lőtte le a drónokat, miközben a Vörös-tengeren járőrözött, hozzátéve, hogy a hajóban nem keletkezett kár, és a legénység sem sérült meg.

Amerikai hadihajók Forrás: AFP/Doug Pearlman

Az Izrael és a Hamász közötti háború kezdete óta nőtt a feszültség a Vörös-tenger térségében, mivel a jemeni, Irán által támogatott húti lázadók azt állítják, hogy ballisztikus rakétákat lőttek ki Iraelre és harci drónokkal is támadásokat indítottak.

Jemeni húti lázadók Forrás: REUTERS/Khaled Abdullah

Vasárnap a Galaxy Leader teherhajót a Vörös-tengeren eltérítették a hútik, fedélzetén a legénység mintegy 25 tagjával.

– közölte hétfőn Matt Miller, külügyminisztériumi szóvivő.