Joe Biden egy film miatt megijedt a mesterséges intelligenciától

Joe, Biden, Németország,  Ramstein, légibázis,  2023.10.18.,
US President Joe Biden speaks to the press aboard Air Force One during a refueling stop at Ramstein Air Base on October 18, 2023 as he returns from a visit to Israel. (Photo by Brendan Smialowski / AFP)
Vágólapra másolva!
Joe Biden elnök hétfőn végrehajtási rendeletet írt alá, amely új szabványokat és biztonsági intézkedéseket határoz meg a mesterséges intelligenciával kapcsolatban. A Fehér Ház kabinetfőnök-helyettese, Bruce Reed, az Associated Pressnek adott interjújában elmondta, hogy az elnök számára kiemelten fontos a mesterséges intelligencia, akit „lenyűgözött és megijesztett" a mesterséges intelligencia, miután „hamis AI-képeket látott magáról", és megismerte a „hangklónozás" technológiáját – írta a Variety alapján a Mandiner.
Vágólapra másolva!

A portál összefoglalója szerint a Fehér Ház kabinetfőnök-helyettese úgy látja, hogy

Biden mesterséges intelligenciával kapcsolatos aggodalma nőtt, miután megnézte az új Mission Impossible filmet.

A filmben Tom Cruise karaktere, Ethan Hunt egy veszélyes mesterséges intelligenciával, az Entitással nevű gonosztevővel küzd. A lap elmondása szerint az elnök mélyen elkezdett érdeklődni a mesterséges intelligencia technológiája iránt, és szakértőkkel találkozott, akik elmagyarázták neki az AI potenciális előnyeit és veszélyeit. Ennek eredményeként

Biden végrehajtási rendeletet írt alá, amely többek között szabványokat, eszközöket és teszteket határoz meg az AI-rendszerek biztonságának biztosítása érdekében.

Joe Biden Forrás: AFP/Brendan Smialowski

A rendelet előírja, hogy a mesterséges intelligencia fejlesztői osszák meg biztonsági teszteredményeiket és egyéb kritikus információkat az Egyesült Államok kormányával. Emellett az irányelv útmutatást ad a mesterséges intelligencia által generált tartalom címkézéséhez, hogy megvédje az embereket az AI által vezérelt csalásoktól. Biden elnök a Paramount által készített „Mission: Impossible – Leszámolás: Első Rész" című film folytatását is várja, azonban a premier dátumát egy évvel elhalasztották, így 2025 nyaráig kell várnia, hogy láthassa a filmet.