Szélsőbaloldali őrület: fityma nélküli nácinak gúnyolták Netanjahut a francia közszolgálati rádióban

crime education security
A French military serviceman of ongoing French military operation "Operation Sentinelle" stands guard behind a cordonned-off area the Gambetta high school during its evacuation after a bomb threat in Arras, northeastern France on October 16, 2023, three days after a teacher was killed and two other people were severely wounded in a knife attack. The Gambetta high school of Arras was evacuated after a bomb threat, an AFP jousnalist reported on October 16, just days after a man of Chechen origin stabbed to death a teacher and severely wounded two other adults on October 13 at a school in northeastern France, with prosectors opening a probe into a suspected act of terror. (Photo by Denis Charlet / AFP)
Vágólapra másolva!
Guillaume Meurice, a francia közszolgálati „France Inter" rádió rovatvezetője, szélsőbaloldali humorista „fityma nélküli náci"-nak nevezte Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt egy adásban, ahol többek között arról beszélt Halloween ünneplése kapcsán, hogy eljött a „félelem ideje", és a „fityma nélküli Netanjahu jelmez" nagyon menő lett... Nyilvánvaló: a Macron-kormány irányítása alá tartozó közszolgálati médium a migránsoknak, az antiszemita muszlimoknak akar hízelegni. És pontosan tudja: fenntartójának mindez nincs különösebben ellenére.
Vágólapra másolva!

„Közeledik a Halloween, most mindenki rémisztő jelmezt keres. Jelenleg a Netanjahu-jelmez elég jól megy. Egy náciról van szó, csak nincs fitymája."- Guillaume Meurice szélsőbaloldali humorista október 29-én a baloldali befolyás alatt álló „France Inter-" közszolgálati rádió élő adásában később párhuzamot vont Benjamin Netanjahu és a nácizmus között. A humorista megnyilvánulása általános felháborodást váltott ki.

Benjamin Netanjahu és a nácizmus között vont párhuzamot a közszolgálati rádióban egy francia humorista Forrás: AFP/NurPhoto/Mateusz Wlodarczyk

Delphine Horvilleur-t, Franciaország 3. női rabbiját különösen felháborította ez az aljas párhuzam. „Fityma ide vagy oda" - ironizált – „én inkább azt támogatnám, hogy korlátozzák Guillaume Meurice műsoridejét. És hozzátette a #nazifierlesjuifsunenouvellemode" hashtaget. (magyarul: „legyen új divat a zsidók nácivá avatása")

Több közismert személy is követte a példáját. Gilles-William Goldnadel ügyvéd bejelentette, hogy panaszt tesz a „France Inter" rovatvezetője ellen.

„Kezd a közszolgálat specialitásává válni a zsidók lenácizása" - állította a CNewsnak, és „gyalázatosnak" nevezte a humorista megjegyzéseit. Goldnadel szerint - nem véletlenül - ez az adás éppen „egy olyan időszakban ment le, amikor tudjuk, hogy Franciaországban nagyon nagy az antiszemitizmus veszélye." Hétfőn például több zsidó iskolát is evakuálni kellett Párizsban és környékén bombariadó miatt (erről itt írtunk).

Cikkünk még nem ért véget, lapozzon a következő oldalra a folytatáshoz!