Kétfejű borjú született egy törökországi farmon

Vágólapra másolva!
Egy törökországi farmon egy ritka, kétfejű tehén született. A fekete-fehér borjú élve jött világra. Az állatorvosok szerint a tehén ritka mutációját a környezetszennyezés okozhatta.
Vágólapra másolva!

A borjúról készült fotókon jól látható a két fej, egy-egy szempár és a száj, de az állkapocscsontok egyik oldalon összenőttek.

A borjú a születését követő egy órán belül elpusztult.

Rustem Kahraman marhatenyésztő, aki főállásban szarvasmarhákat tenyészt a gazdaságában, a helyi médiának így nyilatkozott:

A falusiak, akik hallották a történteket, a gazda istállójához siettek, hogy megnézzék az állatot. A helyi állatorvosok szerint nem világos, hogy mi okozta a mutációt, de azt mondták, hogy valószínűleg genetikai rendellenesség vagy környezetszennyezés következménye.

Az esemény változatos reakciókat váltott ki a helyiek körében, és

a kétfejű tehén születése vallási vitába torkollott.

Mások viszont úgy gondolták, hogy ennek semmi köze Istenhez, csak az emberekhez, akik genetikailag módosított növényekkel etetik az állatokat - írta a Mirror.

Kínában és Thaiföldön is történt hasonló eset

Egy kínai farmon pár éve szintén élve született meg egy kétfejű borjú. A gazda először azt hitte, hogy az ikerborjak egyszerre bújnak ki az anyjukból, a két fejet azonban egyetlen test követte.

A thaiföldi Buriram tartomány egyik kis falujában két fejjel született egy tehénborjú. A babonás férfi egyből sejtette, hogy ez a házhoz érkező jószerencse jele.