Putyin rendkívüli bejelentést tett az orosz hadseregről, ez jelentheti Ukrajna végét

Putyin
Vágólapra másolva!
Az orosz elnök aláírta azt a rendeletet, amellyel csaknem 170 ezer fővel megemelte az ország hadseregének létszámát. A dokumentumot a Kreml honlapján tették közzé. Az orosz védelmi minisztérium szerint ez megfelelő válasz a NATO agresszív tevékenységére.
Vágólapra másolva!

A Putyin által aláírt rendelet szerint az orosz fegyveres erők teljes munkaidős létszáma 2 209 130 fő lesz, ebből 1 320 000 katona. A hadsereg létszámáról szóló korábbi rendelet, amelyet az új dokumentum érvénytelenített, 2 039 758 főben határozta meg az orosz fegyveres erők létszámát, amelyből 1 150 628 volt katona - írta a meduza.io.

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy a hadsereg létszámát a katonai szolgálat szerződéses teljesítésére irányuló szándékukat kifejező állampolgárokkal növelnék. Hozzátették: nem tervezik a polgárok kötelező katonai szolgálatra történő behívásának jelentős növelését és nem terveznek mozgósítást sem.

A minisztérium a hadsereg létszámának növelését az országot fenyegető veszélyek növekedésével magyarázta, amely a különleges katonai művelettel és a NATO folyamatban lévő bővítésével függ össze.

A minisztérium ilyen fenyegetéseknek tekinti az atlanti szövetség közös fegyveres erőinek Oroszország határai közelében történő kiépítését, további légvédelmi és csapásmérő fegyverek telepítését, valamint a NATO taktikai nukleáris erőinek kiépítését.

Az orosz védelmi minisztérium közölte:

Nincs pontos adat a fronton meghalt katonák számáról

Azt nem tudni, hány katona halt meg az ukrajnai orosz invázió kezdete óta. Augusztusban a The New York Times arról számolt be, hogy

Oroszország 120 ezer katonát is elveszíthetett,

és további 170-180 ezer sebesült lehet.

Orosz katonák és önkéntesek egy harctéri mentőgyakorlaton Rosztov térségében Forrás: AFP/Stringer

.