Drámai részletek: nyomtalanul eltűnt a leghíresebb tábornok

Oroszország, Ukrajna, háború, orosz-ukrán háború, tank, orosz tank, Donyeck, T-90
Donyecki terület, 2023. március 7. Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott képen egy orosz T-90-es harckocsi tüzet nyit az ukrajnai háború frontvonalánál a donyecki régióban egy meg nem nevezett helyszínen 2023. március 7-én. MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
Vágólapra másolva!
Szergej Szurovkin orosz tábornok azóta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt, hogy kitört a Jevgenyij Prigozsin által vezetett Wagner-lázadás. Egyelőre csak találgatni lehet, hogy mi történhetett az Armageddon-tábornokként ismert orosz katonai vezetővel, de most az ügyben a Kreml is megszólalt.
Vágólapra másolva!

Alekszej Melnikov, a moszkvai közösség felügyelő bizottság vezetője szerint semmilyen adat nem áll rendelkezésre arról, hogy Szurovkin börtönben lenne, egyébként is nagyon nehéz lenne elrejteni a tényt, mivel egy rendkívül ismert orosz vezetőről van szó.

Szurovkin állítólag szabadságra ment Forrás: MTI/EPA/Orosz Védelmi Minisztérium Sajtószolgálata

Andrej Kartapalov, az orosz állami Duma védelmi tanácsának vezetője korábban arról beszélt, hogy Szurovkin jelenleg szabadságon van és pihen.

Ez viszont meglehetősen furcsa lenne, hiszen az ország éppen háborúban áll Ukrajnával, ő pedig az egyik legnevesebb, legtapasztaltabb katonai vezetőjük.

Szurovkin bebörtönzéséről azt követően kezdtek el terjedni a pletykák, hogy a Wagner-lázadást követően eltűnt, senki sem látta és a médiának sem nyilatkozott. Nyugati hírszerzési információk szerint Szurovkin egyike lehetett azon orosz katonai vezetőknek, akik támogatták Jevgenyij Prigozsin felkelését.