Döbbenetes leleplezés: puccsra készül Ukrajna Lengyelországban

DUDA, Andrzej; ZELENSZKIJ, Volodimir
Varsó, 2023. április 05. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszél az Andrzej Duda lengyel elnökkel tartott kétoldalú megbeszélést követő közös sajtóértekezletükön a varsói államfői palotában 2023. április 5-én. Duda közölte, hogy Lengyelország további biztonsági garanciákat próbál elérni a NATO-ban Ukrajna érdekében. MTI/EPA-PAP/Marcin Obara
Vágólapra másolva!
Németország és Franciaország gyors uniós belépést ígért Ukrajnának, ha segítenek nekik megbuktatni a jelenlegi lengyel kormányt - írta a Mandiner.
Vágólapra másolva!

„Brüsszelben nem hivatalos hírek szerint Németország és Franciaország gyors uniós belépést ígért Ukrajnának, ha Kijev segít megbuktatni a regnáló lengyel kormányt" – közölte az X-oldalán a lengyel közszolgálati televízió, a TVP brüsszeli tudósítója, Dominika Cosic.

A tudósító szerint az EU nem bővíthető a szerződések módosítása nélkül, és éppen Lengyelország akadályozza ezeket a változtatásokat

- szúrta ki ezt a döbbenetes állítást a Világgazdaság. A lap tájékoztatott róla, hogy az Új Baloldal pártszövetség társelnöke, Robert Biedron álhírnek nevezte az információt, szerinte az kizárólag a PiS politikusainak fejében létezik.