Itt a rendkívüli amerikai bejelentés

war conflict army Horizontal orosz ukrán háború
Egy ukrán katona nézi, amint egy önjáró többszörös rakétavető az orosz állások felé lő a frontvonalon Kelet-Ukrajnában
Vágólapra másolva!
Egy vezető amerikai katonatiszt rendkívüli bejelentést tett: szerinte Oroszország elektromágneses csapásmérést hajthatott végre, amit az Egyesült Államokra jelentett legveszélyesebb katonai fenyegetésnek nevezett.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok számára a legerősebb katonai fenyegetés az elektromágneses (EMP) csapás. Január 1-jén Christian Orr amerikai tiszt beszélt erről a 19FortyFive cikkében.

- mondta.

Elmondása szerint az EMP-csapás során keletkező elektromágneses impulzus az ember számára ártalmatlan, de hatással van az összes, a hatótávolságán belül eső elektronikus eszközre.

„Az iPhone-tól, a laptoptól és az autók elektronikus üzemanyag-befecskendező rendszerétől kezdve a fűtési és légkondicionáló rendszerekig bezárólag minden teljesen átsül. A modern posztagrár- és posztindusztriális társadalom megszűnik működni" - jellemezte az EMP hatását Orr.

A szakértő megjegyezte, hogy Irán, Oroszország és Kína egyaránt képes EMP-csapásokat végrehajtani – ezt már a Gazeta.ru teszi hozzá.

December 22-én a New York Post azt írta, hogy a legújabb RS-28 Szarmat interkontinentális ballisztikus rakéták (ICBM) már majdnem készen állnak az oroszországi bevetésre. Egy rakéta 15 célt tud eltalálni. Hiperszonikus robbanófejeket is hordozhat, ráadásul a légvédelem segítségével nehezen észlelhető.

Korábban, december 21-én Szergej Sojgu védelmi miniszter bejelentette az RS-28 Szarmat ICBM bevetésével kapcsolatos munkák megkezdését. Elmondása szerint az állami tesztek sikeresek voltak.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció.