Kényszerleszállást hajtott végre egy 18 éves pilóta egy amerikai autópályán

Piper PA-28, fiatal pilóta kényszerleszállást hajtott végre a 66-os úton, illusztráció
Sabadell, Spain; April 20, 2022: Piper PA-28 161 Warrior III plane flying over the urban aeroclub
Vágólapra másolva!
Kényszerleszállást kellett végrehajtania egy 18 éves pilótának egy amerikai autópályán, de csodával határos módon nem sérült meg senki. A repülőgépben nagymamája és két unokatestvére tartózkodott.
Vágólapra másolva!

A Guardian beszámolója szerint a tizenéves férfi, Brock Peters, nagymamáját és unokatestvéreit egy rövid hétfő reggeli repülésre vitte Dél-Kalifornia felett. A család megközelítőleg 17 ezer méter magasan utazott, amikor a jármű motorja hirtelen leállt.

A fiatal pilóta, aki mindössze négy hónappal az eset előtt kapta meg pilótaengedélyét, elmondta, hogy többször megpróbálta újraindítani a motort, azonban nem sikerült neki.

A képen a Piper PA-28 repülőgép, amely ugyanaz a típus, amelyet a tizenéves pilóta irányított Forrás: Shutterstock/Adolf Martinez Soler

A tizenéves férfinek végül kényszerleszállást kellett végrehajtania az Egyesült Államok egyik leghíresebb autópályáján, a Route 66-en. A pilóta emlékei szerint a leszállás alatt csak egy jármű haladt felé az úton, aminek végül sikerült elkerülnie az ereszkedő repülőgépet.

A Guardian cikke szerint Brock Peters a krízis alatt nem beszélt az utasaihoz, csak tájékoztatta őket, hogy le kell szállniuk. A manőver végrehajtása közben nem sérült meg senki, így a két 30-as éveiben járó unokatestvére és 77 éves nagymamája sértetlenül távozhatott a helyszínről.