Ámokfutó részeg britek támadtak emberekre egy amerikai repülőn - videó

Repülő incidens, ittas utasok, EMBEDDEL,
Vágólapra másolva!
Két 36 éves, Machersterben élő férfi, Anthony Joseph James Kirby és Damien Jake Murphy akár húsz évre is börtönbe kerülhet miután megtámadták a személyzetet és az utasokat a TUI egyik, Cancúnból Manchesterbe tartó járatán. A részeg férfiak botrányos viselkedéséről egy utas felvételt készített a DailyMail cikke szerint.
Vágólapra másolva!

A brit lap közzétette a felvételt a támadókról. Jól látszik, hogy az egyik férfi még akkor is nevet, amikor hat fegyveres, amerikai rendőr lekíséri a gépről. Volt velük még egy ember, akinek szintén le kellett szállnia, de őt végül nem vádolták meg semmivel.

A gépet a maine-i Bangor nemzetközi repülőtéren tette le a pilóta a britek botrányos viselkedése miatt.

Az FBI szerint a gondok Mexikó felett kezdődtek, és teljesen elfajultak, amikor beléptek az amerikai légtérbe. A két férfi addigra már nagyon részeg volt, ezért a légiutas-kísérők úgy döntöttek, nem adnak nekik több alkoholt. Ekkor az egyikük elővett egy üveget a kézipoggyászából. Emellett azzal is vádolják őket,

hogy rasszista megjegyzéseket tettek a személyzetre és az utasokra és közben filmezték a reakciójukat.

Ezen kívül az egyik TUI alkalmazottat meg is ütötték, amikor megpróbálta őket leállítani. Ekkor döntött úgy a pilóta, hogy kényszerleszállást hajtanak végre, hogy az amerikai rendőrök elfoghassák őket. Az egyik gépen utazó utas azt mondta a MailOnline-nak, hogy már nem sokkal a felszállás után teljes volt a zűrzavar a fedélzeten, üvöltöztek, csapkodtak.

- elevenítette fel a történteket.

Egy másik utas úgy nyilatkozott, hogy az egyik brit járni sem tudott, amikor leült a székre, annyira részeg volt már a becsekkolásnál és szerinte fel sem kellett volna őket engedni. Az Egyesült Államokban az ilyen ügyekkel, így a két brit ügyével is egy speciális repülőgép-joghatóság nyomozói foglalkoznak.

Kirbyt és Murphyt egy-egy rendbeli "pilóta személyzetébe való beavatkozással" és testi sértéssel vádolták meg.

A cikk szerint kedden jelentek meg először a bíróságon, és mindkettejüket letartóztatták. Húsz év börtönbüntetésre és több mint 200 ezer fontnyi, átszámítva 90 millió forintnyi pénzbüntetésre számíthatnak.