Kiderült: nagyon nagy bajban vannak az ukránok

conflict war army Horizontal orosz ukrán háború
Ukrán tank lő az orosz állások felé Bahmut határában
Vágólapra másolva!
Négy oroszországi katonai körzet élére neveztek ki új parancsnokot - jelentette be pénteken a moszkvai védelmi minisztérium.
Vágólapra másolva!

A központi katonai körzet parancsnoka Andrej Mordvicsev altábornagy, a nyugatié Jevgenyij Nyikiforov altábornagy, a keletié Rusztam Muradov altábornagy, a délié pedig Szergej Kuzovlev vezérezredes lett.

A 47 éves Mordvicsev, aki korábban Juzsno-Szahalinszk helyőrségparancsnoka volt, az RBK gazdasági napilap szerint megsebesült a Mariupolért folytatott harcokban. Hivatali elődje, Alekszandr Lapin vezérezredes orosz sajtóértesülések január óta szerint az orosz szárazföldi erők vezérkari főnöke.

Igor Konasenov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a pénteki hadijelentéstben azt mondta, hogy csütörtökön

az orosz fegyveres erők nagy hatótávolságú légi és tengeri indítású precíziós rakétacsapást hajtottak végre az ukrán hadsereget üzemanyaggal és lőszerrel ellátó létesítmények ellen, és a csapások elérték céljukat.

A tábornok szerint az ukrán fegyveres erők az elmúlt nap folyamán mintegy 370 katonát veszítettek, ennek több mint felét a Donyeck város térségében folytatott harcokban, emellett pedig egyebek között egy amerikai gyártmányú HIMARS sorozatvetőt és egy M777-es tarackot, valamint egy Mi-8-as helikoptert és négy lőszerraktárt.

Az orosz ellenőrzés alá került területek több települését érte pénteken ismét ukrán tüzérségi csapás.