Egy idős házaspárra támadt két kutya San Antonioban, a férfi meghalt

American Staffordshire Terrier Amerikai staffordshire terrier kutya állat
Amerikai staffordshire terrier kutya állat
Vágólapra másolva!
A texasi San Antonioban helyi idő szerint péntek délután egy idős házaspár elleni halálos kutyatámadásban érintett két kutyát és egy ugyanabban az ingatlanban tartott harmadik kutyát elaltatja az amerikai állatgondozó szolgálat - közölték a hatóságok.
Vágólapra másolva!

A san antonio-i rendőrség közölte, hogy az incidens következtében egy 81 éves férfi meghalt, három másik ember pedig megsérült, köztük egy nő, akinek az állapota válságos. A kutyák tulajdonosát letartóztatták - írja a Fox News.

A hatóságok a két támadásban érintett állatot és egy ugyanazon az ingatlanban tartott harmadikat is hamarosan el fognak altatni.

Az állatok állítólag péntek délután két óra körül a kaput áttörve szaladtak ki az utcára, majd támadták meg az idős házaspárt, akik közül a 81 éves férfit halálosan, a feleségét pedig súlyosan megsebesítették.

A kutyák az áldozatok segítségére sietőket is megtámadták, egy tűzoltót is megsebesítettek, ő a lábán, egy másik ember pedig a kezén sérült meg.

Az állatokat amerikai staffordshire terrierekként azonosították később.

A rendőrség tájékoztatása szerint a kutyákkal már korábban is volt probléma, a szomszédok többször tettek bejelentést az állatok gazdái ellen, láthatóan elhanyagolták az állatokat.

A címlapi kép illusztráció!