Megtalálták a Washingtonban történt lavinabaleset egyik áldozatának holttestét - videó

Vágólapra másolva!
Megtalálták annak a három hegymászó egyikének a holttestét, akik a múlt hétvégén a Washington állambeli Colchuck Peak hegycsúcson egy lavina áldozatai lettek.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo arról korábban beszámolt egy lavina sodort el három hegymászót a Colchuck Peak hegyen múlt hét vasárnap. A hegymászó hibája miatt megindult lavina három társát elsodorta. A mentők az áldozatok keresésére indultak.

Az ABC News új információi szerint pénteken

megtalálták a három hegymászó egyikének holttestét.

Az 54 éves Seong Cho holttestét a Colchuck Peak lábánál találták meg - közölte a Chelan megyei seriff hivatala.

A pénteki volt az első nap, amikor az időjárási körülmények végre lehetővé tették a helikopteres mentőcsapatok munkáját. A csapat Cho holttestét egy vékony hóréteg alatt találta meg, a hegymászó csoport egyik tagja által megadott GPS-koordinátákat követve. A holttestet átadták a Chelan megyei halottkémi hivatalnak.

A csapat további keresési kísérleteket tett a fennmaradó két hegymászó - Jeannie Lee, egy 60 éves New York-i nő és Yun Park, egy 66 éves New Jersey-i férfi - felkutatására, de eddig még nem találták meg őket - közölték a hatóságok.

A keresés részeként bevetették az úgynevezett RECCO készüléket,

amit a helikopter alá egy kábelre szereltek fel. A készülék képes érzékelni bizonyos kültéri felszerelésekbe varrt chipeket, és segít meghatározni a lavinatörmelék alá temetett személy hollétét.

A lavinaszakértők szerdán megpróbáltak eljutni a helyszínre, de a további lavina veszélyek miatt nem jutottak el egészen a helyszínig. Csütörtökön túlságosan felhős volt az idő ahhoz, hogy a seriffhivatal helikoptert küldjön a helyszínre - közölték a hatóságok.

Ez a lavina volt a leghalálosabb az Egyesült Államokban egy két évvel ezelőtti eset óta, amikor Utah-ban négy síelő szintén áldozatul esett.