Több tízezreket kellett evakuálni a Malajziát sújtó áradások miatt

Flash Flood In Klang, Malaysia Amid General Election NurPhoto GEneral news Weather Flooded Area Horizontal FLOOD
People walk in a flooded street at their resident in Klang, Malaysia on November 10, 2022. Malaysia will face bad weather and floods amid the 15th general election as the Northeast Monsoon season hit since November 7, started earlier than expected said the Meteorology Department. (Photo by Zahim Mohd/NurPhoto) (Photo by Zahim Mohd / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Malajziában 26 ezer embert kellett evakuálni a heves esőzések és az azt követő villámáradások miatt. Az extrém időjárának egy halálos áldozata is van.
Vágólapra másolva!

Malajzia több tartományában mentőcsónakkal mentették ki az árvíz miatt a házakban és a háztetőkön rekedt lakosokat.Szingapúr szomszédságában fekvő Johor tartományban csaknem 25 ezren kényszerültek otthonuk elhagyására. A kimenekített lakosokat segélyközpontokba és iskolákba szállították.

Egy férfi áldozatul esett az extrém időjárásnak, akinek a kocsiját a levonuló ár sodorhatta magával.

A helyi katasztrófavédelem felvételein jól látható, hogy Johor egyes részein mellkasig ér a víz, ezért egyes településeket csak csónakkal lehet megközelíteni.

Emberek sétálnak egy elárasztott utcán a malajziai Klangban Forrás: NurPhoto via AFP/Zahim Mohd/NurPhoto/Zahim Mohd

A közösségi médiában beszakadt utakról, sárban és vízben elmerült házakról és bezárt üzletekről osztottak meg felvételeket. Az esőzések Johor mellett további öt tartományt is sújtanak.

A katasztrófavédelem szerint a heves esőzések okozta földcsuszamlások száma november óta meghaladta a százat.

Decemberben tízezer embert kellett evakuálni

az intenzív esőzések és áradások miatt.

Emberek sétálnak egy elárasztott utcán a malajziai Klangban Forrás: NurPhoto via AFP/Zahim Mohd/NurPhoto/Zahim Mohd

A meteorológiai központ szerint a novemberben kezdődött esős évszak idén akár áprilisig is eltarthat. A központ csütörtökön újabb figyelmeztetést adott ki több térségre, miután 25 folyó vízszintje jelentősen megemelkedett. Az előrejelzések szerint a csapadékos időjárás a következő napokban is folytatódhat.