Drámai bizonyíték: nagy bajban vannak az ukránok

háborús galéria, pusztítás, orosz-ukrán háború, ukrán, orosz, Ukrajna, gyűjtés, február, március
DONETSK, UKRAINE - FEBRUARY 17: Ukrainian soldiers fire US-made "M109" self-propelled howitzer on the frontline, in Donetsk Oblast, Ukraine on February 17, 2023. US-made "M109" self-propelled howitzer is used in the Donetsk region, where the intense attacks took place as the Russia-Ukraine War continues almost for a year. Mustafa Ciftci / Anadolu Agency (Photo by Mustafa Ciftci / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A nemrég kiszivárgott titkosított amerikai dokumentumokból kiderült, hogy napra pontosan mikor fog megindulni a hónapok óta tervezett ukrán ellentámadás. Legalábbis az, hogy februárban mikorra tervezték. Azóta azonban kiderült, az ukránok nem tudják tartani a menetrendet, nem érkezett elég fegyver és nincs elég emberük sem. A dokumentum újabb drámai bizonyítéka annak, hogy nagy bajban vannak az ukránok.
Vágólapra másolva!

Az iratokból nyilvánosságra került, hogy Ukrajna nyugati szövetségesei már egy ideje külön az ukrán ellentámadásra szállítanak fegyver- és lőszertartalékokat, azonban most azt is pontosan megtudhattuk, hogy a beígért ellentámadás április 30-ra volt tervezve.

Ugyanakkor néhány napja már kiderült, az ukránok szerint sem állnak erre készen, egészen nyárig tolódhat az ellentámadás.

A dokumentumok szerint a támadást a tizedik ukrán műveleti hadtest hajtja majd végre, amely kilenc alakulatból áll, amelyeket továbbra is az Egyesült Államok fegyverez fel.