Elloptak egy krokodilt egy dél-afrikai farmról

Vágólapra másolva!
Három férfit tartóztattak le Dél-Afrikában, mert elloptak egy 2,5 méter hosszú, mintegy 1300 dollár (450 ezer forint) értékű nílusi krokodilt egy farmról - írja az ABC News.
Vágólapra másolva!

A 20 és 35 év közötti tolvajok, a rendőrség szerint feltehetően egy terepjáróval vitték el az állatot egy krokodilfarmról, Johannesburgtól mintegy 200 kilométerre.

A krokodilt kötéllel és dróttal megkötözve találták meg egy elhagyatott farmon egy házban. A férfiak faágakkal takarták el, így próbálták meg elrejteni

- közölte a rendőrség.

A rendőrség megtalálta a kisteherautót is és azt vizsgálják, hogyan sikerült a nagy krokodilt kijuttatniuk a farmról, amely biztonságos kerítéssel volt elkerítve - mondta a rendőrség szóvivője.

Hozzátette, hogy a krokodil súlyosan ki volt száradva, amikor megtalálták.

A krokodilt a rendőrség visszajuttatta a tulajdonosnak.

Bár Dél-Afrikában gondot okoz az orvvadászat, a krokodilok általában nem kerülnek célkeresztbe, mivel nagyon veszélyesek.

A szóvivő elmondta, hogy a lopás indítékát még vizsgálják, de a krokodilok testrészei, például a bőr, a körmök és a fogak értékesek, és a férfiak talán azt tervezték, hogy megölik az állatot, és eladják a ezeket.