Gumicukor okozott szörnyű tragédiát

mentő mentőkocsi mentőautó mentőszolgálat illusztráció
Vágólapra másolva!
A sajnálatos eset a romániai Gyeke településen történt, ahol egy 14 éves diáklány gumicukor evés közben lett rosszul. A lányt a kiérkező mentők élesztették újra, azonban a kórházba szállítás után kómába esett. Az orvosok jelenleg is küzdenek az életéért- írja a Ripost.
Vágólapra másolva!

Elképesztő eset rázta meg a Kolozs megyei Gyeke községet, ahol egy 14 éves diáklánynak torkán akadt a gumicukor, és majdnem megfulladt. A baleset még szerda délelőtt történt a helyi általános iskolában, a beszámolók szerint a tanárok riasztották a mentőket. Az lány állapota kritikussá vált, az iskolaorvosnak és az idő közben a helyszínre érkező háziorvosnak azonnal meg kellett kezdenie az újraélesztést.

A szakemberek eszméletlen állapotban, a padon fekve találták meg a tinilányt.

A kiérkező rohammentősök átvették az újraélesztést, és felszabadították a lány légútjait, ami után magához is tért. Mentőhelikopterrel azonnal a kolozsvári gyermekkórházba szállították.

A kép csak illusztráció! Fotó: Csudai Sándor - Origo

A legfrissebb hírek szerint azonban sajnos korai volt az öröm, a diáklány ugyanis jelenleg kritikus állapotban kómában fekszik az intenzív osztályon.

A helyszínre kiérkező mentőszolgálat munkatársa úgy fogalmazott az üggyel kapcsolatban, hogy időbe telt, amíg kiértek az esethez, és egészen addig a lány agya nem kapott elegendő oxigént.