Lelepleződött az ukránok óriási hazugsága, Zelenszkij nagy bajban

Bahmut, Ukrajna, Oroszország, orosz-ukrán háború, háború, tüzérség
Bahmut, 2023. május 15. Ukrán katonák önjáró tüzérségi járművel lőnek az orosz erők által ostromlott kelet-ukrajnai Bahmutban 2023. május 15-én. MTI/AP/LIBKOS
Vágólapra másolva!
Ukrajna nem rendelkezik elegendő katonai felszereléssel ahhoz, hogy ellentámadást indítson Oroszország ellen - számolt be róla a Sky News alapján a Portfolio, az Ihor Zsovkvával, az ukrán Elnöki Hivatal helyettes vezetőjével készült interjúja alapján.
Vágólapra másolva!

Ihor Zsovkva, az ukrán Elnöki Hivatal helyettes vezetője kedd este kijelentette, Ukrajnának további páncélozott járművekre és harckocsikra van szüksége, ha fel akarja "szabadítani" az Oroszország által megszállt területeket.

Zsovkva ezzel kapcsolatban kijelentette, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök európai országokban tett látogatásainak "elsődleges célja" az volt, hogy "további katonai csomagokat" kérjen.

– jelentette ki a helyettes vezető. Hozzátette, a sikeres ellentámadás kulcsa, hogy elegendő tüzérségi rendszerrel és lőszerrel, továbbá páncélozott harcjárművekkel és harckocsikkal rendelkezzen az ukrán haderő.