Brutális baleset miatt összeomlott egy autópályaszakasz Philadelphiában - videó

híd, összeomlás, philadelphiai I-95 autópálya összeomlása, Philadelphia, 2023
PHILADELPHIA, PA - JUNE 11: In this handout photo provided by the City of Philadelphia Office of Emergency Management, smoke rises from a collapsed section of the I-95 highway on June 11, 2023 in Philadelphia, Pennsylvania. According to reports, a tanker fire underneath the highway caused the road to collapse. City of Philadelphia Office of Emergency Management via Getty Images/AFP (Photo by Handout / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Összeomlott az I-95-ös autópálya egy szakasza Philadelphiában vasárnap, miután egy benzint szállító tartálykocsi balesetet szenvedett és kigyulladt. A tisztviselők arra figyelmeztettek, hogy hónapokig is eltarthat az útszakasz helyreállítása, ami tovább bonyolítja a közlekedési problémákat az ország egyik legnagyobb városában.
Vágólapra másolva!

A baleset az I-95-ös autópályán történt. Az autópálya északi oldalának egy szakasza szinte teljesen romhalmazzá vált, a déli szakasz pedig olyan súlyosan megrongálódott, hogy a héten lebontják.

A hatóságok szerint a kamion sofőrje elvesztette uralmát a tartálykocsi felett egy bal kanyarban az autópályán.

- mondta Pennsylvania közlekedési minisztere egy hétfői sajtótájékoztatón.

Egy olajszállító tartálykocsi robbanása után összeomlott az I-95-ös autópálya egy szakasza Philadelphiában Forrás: Getty Images via AFP/City of Philadelphia Office of Emergency Management

Információk szerint a balesetben a sofőr meghalt. A pennsylvaniai rendőrség hétfő délután közölte, hogy a roncsok között egy holttestet találtak, de a holttest azonosítása egyelőre folyamatban van.

A közlekedési miniszter szerint a baleset előtt nem voltak problémák a 10-12 éves híddal kapcsolatban. A tisztviselők és a statikusok szerint a körülbelül egy órán át tartó

tűz által keltett hő megolvaszthatta vagy meggyengíthette a felüljárót tartó acélgerendákat.

A Drexel Egyetem professzora szerint az ilyen hidak jellemzően nem rendelkeznek tűzvédelemmel, például betonburkolattal.

Munkások ellenőrzik és eltakarítják a törmeléket az I-95-s autópálya mentén. A felüljáró egy olajszállító tartálykocsi robbanása után omlott össze Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Mark Makela

A tisztviselők szerint hónapokig is eltarthatnak a helyreállítási munkálatok a hídon, amelyen naponta körülbelül 160 000 jármű halad át - írja a The New York Times.