Összeomlott egy ötemeletes lakóház Spanyolországban

Teruel, 2023. június 13. Tűzoltók egy konstrukciós hiba miatt összedőlt ötszintes társasház romjainál az aragóniai Teruel városban 2023. június 13-án. A tűzoltók és a helyi rendőrök a reggeli órákban tett lakossági bejelentés nyomán összesen 21 családot menekítettek ki a recsegő tartószerkezetű lakóházból és a vele szomszédos épületekből. A meggyengült épület közvetlenül a mentés után összeomlott. Személyi sérülés nem történt. MTI/EPA/EFE/Antonio Garcia
Vágólapra másolva!
A spanyol tűzoltók és a helyi rendőrök a reggeli órákban tett lakossági bejelentés nyomán összesen 21 családot menekítettek ki egy recsegő tartószerkezetű lakóházból és a vele szomszédos épületekből Teruelben. A meggyengült épület közvetlenül a mentés után összeomlott.
Vágólapra másolva!

Egy lakos a kora reggeli órákban hívta a spanyol hatóságokat Teruelben, hogy az épület ahol lakik elkezdett repedezni, a szerkezete pedig recsegett és ropogott - írja az Eldebate.

A hívás után az önkormányzati építészeket illetve a rendőrséget és a tűzoltóságott rendelte ki a helyszínre, akik egy gyors állapotfelmérés után megkezdték az ötemeletes épület és a szomszédos házak kiürítését.

Tűzoltók egy összedőlt ötszintes társasház romjainál az aragóniai Teruel városban 2023. június 13-án. Forrás: MTI/EPA/EFE/Antonio Garcia

Az épület nem sokkal a lakók evakuálása után teljesen összeomlott, valószínűleg konstrukciós hiba miatt.

Teruel megbízott polgármestere, Emma Buj szerint csodával határos módon senki sem sérült meg a balesetben. Buj maga is a helyszínen volt az evakuálási akció során.

A polgármester közölte, hogy az összeomlott épület lakói számára minden szükséges segítséget megadnak és már felvették a kapcsolatot a környék szállodáival illetve ideiglenes segítőközpontot is felállítanak hamarosan.

A spanyol hatóságok vizsgálatot indítottak, hogy kiderüljön mi volt az oka az épület hirtelen összeomlásának.