Minden eddiginél súlyosabb orosz csapás a háborúban - videó

ukrán válság 2022, orosz ukrán háború, ukrajna, orosz hadihajó, rakéta, kilövés
8196110 21.05.2022 In this handout video grab released by the Russian Defence Ministry, a Russian warship fires a Kalibr cruise missile towards Ukrainian armed force positions, as Russia's military operation in Ukraine continues, offshore in the Black Sea. Editorial use only, no archive, no commercial use. Russian Defence Ministry (Photo by Russian Defence Ministry / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Szerdán hajnalban Oroszország rakétacsapást mért Odessza városára. Ennek következtében legalább három ember meghalt, de rengeteg a sebesült is. Hivatalos információk szerint Moszkva a csapás során Kalibr precíziós rakétákat használt, amelyeket a fekete-tengeri flotta lőtt ki a célpontokra. Emellett az oroszok a csütörtök folyamán is csapást mértek Odesszára, ezúttal drónokkal.
Vágólapra másolva!

A szerda hajnali, Odessza elleni orosz rakétatámadás következtében a legnagyobb károk egy kereskedelmi raktárnál történtek. A támadás időpontja egyébként arra enged következtetni, hogy az oroszok el akarták kerülni a civil áldozatokat, minden bizonnyal katonai célpontokat kívántak megsemmisíteni.

Vlagyimir Putyin nemrég az ukrán ellentámadással kapcsolatos újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy az ukránok a front egyik részén sem értek el áttörést, eközben pedig hatalmas veszteségeket szenvedtek, sokkal nagyobbakat, mint az oroszok.

Putyin kiemelte, hogy az ukrán veszteségek egy olyan szinthez közelítenek, amit már katasztrofálisnak lehet nevezni.

Szerinte a sebesült ukrán katonák fele meghal, de még nagyobb a veszteség a járművek tekintetében. Az orosz elnök kiemelte, hogy az ukránok a külföldről kapott felszerelés 25-30 százalékát elvesztették egy hét leforgása alatt.

Nyugati sajtóértesülések szerint csütörtök folyamán az oroszok drónokkal is támadták Odesszát. Az ukrán hatóságok arról számoltak be, hogy legalább 18 orosz drónt semmisítettek meg.

Címlapi képünk illusztráció!