Lövöldözés volt egy fesztiválon az Egyesült Államokban, ketten meghaltak

Baton Rouge police, rendőrség, usa, rendőrautó, autó
BATON ROUGE, LA - JULY 17: East Baton Rouge Police officers patrol Airline Hwy after 3 police officers were killed early this morning on July 17, 2016 in Baton Rouge, Louisiana. According to reports, one suspect has been killed while others are still being sought by police. Sean Gardner/Getty Images/AFP (Photo by Sean Gardner / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Legalább két ember meghalt, hárman pedig megsebesültek egy elektronikus zenei fesztivál sátortáborában kitört lövöldözésben Washington államban.
Vágólapra másolva!

A lövöldözés helyi idő szerint szombaton történt.

A helyi rendőrség éjszakai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a Beyond Wonderland fesztivál zenei helyszíne, a Gorge Amphitheatre közelében

egy fegyveres véletlenszerűen nyitott tüzet az ott táborozókra, majd elhagyta a helyszínt,

de később sikerült elfogni.

Kyle Foreman, a Grant megyei rendőrhatóság illetékese azt mondta, hogy lövöldöző indítékát és célját egyelőre nem ismerik.

Az áldozatok személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra. Annyit tudni, hogy a három sebesült között van maga a lövöldöző is.

A helyi rendőrség éjszakai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a Beyond Wonderland fesztivál zenei helyszíne, a Gorge Amphitheatre közelében egy fegyveres véletlenszerűen nyitott tüzet az ott táborozókra. A kép illusztráció! Forrás: Getty Images via AFP/2016 Getty Images/Sean Gardner

Az incidenst követően a fesztivál szervezői még azt közölték, hogy

a programhelyszínre vezető egyik bejáratot lezárták, majd vasárnap bejelentették, hogy törölték az aznap esti programokat.

A Beyond Wonderland nevű elektronikus zenei fesztivált a George nevű kisváros mellett szervezték, Washington államban Seattle-től mintegy 240 kilométerre keletre.

Eközben Chicago közelében

egy ember meghalt, és 20-an megsebesültek egy éjszakai összejövetelen szintén szombaton éjszaka.

A rendőrség annyit közölt, hogy Willowbrook-ban, Chicago elővárosában egy parkolóban gyűlt össze a tömeg, amikor a lövöldözés kitört, annak oka egyelőre nem világos.

Eric Swanson, a megyei rendőrség parancsnokhelyettese elmondta, hogy sokakat mentővel szállítottak kórházba, többen pedig saját lábon mentek be a helyi kórházba lőtt sebekkel.

Egy szemtanú a helyi televíziónak elmondta, hogy a Juneteenth, azaz június 19-e alkalmából szervezték az éjszakai ünnepséget.

Juneteenth, hivatalosan az Emancipáció Napja, tavaly óta szövetségi ünnepnap az Egyesült Államokban, és a rabszolgaság 1865. június 19-i eltörlésére emlékeznek Texasban és a déli tagállamokban.