Nagy a baj: százezrek tüntettek megtorló háborút követelve Amerika ellen

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok elleni "megtorló háborút" követelték Észak-Koreában egy százezres tömeggyűlésen, amelyen a koreai háború 73 évvel ezelőtti kitöréséről emlékeztek meg vasárnap - számolt be a phenjani média hétfőn.
Vágólapra másolva!

A KCNA állami hírügynökség jelentése szerint mintegy 120 ezer ember vonult fel és vett részt a különböző évfordulós eseményeken, az Egyesült Államok elpusztítására "háborús visszavágást" követelő jelszavakat skandálva. Azzal vádolták az Egyesült Államokat, hogy háborút provokál, és olyan "sebeket" ejtett a koreaiakon, amelyek sosem fognak behegedni.

Utalva az ország erős "elrettentő erejére", a KCNA megjegyezte, Észak-Korea most rendelkezik a legerősebb fegyverrel "Washington megbüntetésére".

A Rodong Sinmun nevű napilap által közzétett fotókon látható egy phenjani stadion, amely több tízezer emberrel zsúfolásig megtelt. A nagygyűlés résztvevői öklüket a levegőbe emelve tábláikon arra figyelmeztettek, hogy

az Egyesült Államok teljes szárazföldje a hatókörünkön belül van,

vagy azt hirdették, hogy "az imperialista Egyesült Államok a béke lerombolója".

A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (Észak-Korea) és a Koreai Köztársaság (Dél-Korea) hivatalosan még mindig háborúban áll, mert az 1953-ban északról indított háborút 1957 júliusában Panmindzsonban csupán egy fegyverszünettel "zárták le", nem pedig békekötéssel. Kétszer 2 kilométer széles demilitarizált övezetet hoztak létre, ezzel rögzítve Korea kettéosztottságát.