Itt van Putyin brutális üzenete Európa vezetőinek

Putyin, oroszország, orosz, elnök, Vlagyimir Putyin
Russian President Vladimir Putin chairs a Security Council meeting via a video link at the Kremlin in Moscow on May 15, 2023. (Photo by Pavel Byrkin / SPUTNIK / AFP)
Vágólapra másolva!
Európa vezetőin gúnyolódott Vlagyimir Putyin orosz elnök, mivel szerinte túlságosan függenek a kontinens politikusai az Egyesült Államoktól - számol be a Reutersre hivatkozva a Portfolio.
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Putyin orosz elnök az állami televízióban, főműsoridőben tett gúnyos megjegyzéseket az Európai Unió vezetőire. Véleménye szerint

a kontinens vezetői egyszerűen túlzottan függnek az Egyesült Államoktól.

A Portfolio szemléje szerint beszéde során Putyin egy metaforával illusztrálta mondanivalóját. Azt sugallta, hogy ha az USA azt mondaná ezeknek a politikusoknak:

"Úgy döntöttünk, hogy mindannyiukat felakasztjuk!", akkor egyetlen válaszuk az lenne, hogy megkérdeznék, használhatnak-e erre a célra hazai gyártású köteleket.

Az orosz elnök üzent Európa vezetőinek Forrás: AFP/Pavel Byrkin

Putyin a viccet folytatva hozzátette: nagyon valószínűtlen lenne, hogy az amerikaiak eleget tennének a kérésnek, mert egy ilyen jelentős szerződést a textiliparuk számára nem lennének hajlandók elengedni.