Utálja a gender- és a migránspropagandát a színpadon a világ egyik legnagyobb rendezője

Vágólapra másolva!
Vidnyánszky Attila meghívására a Színházi Olimpiára jött a világ egyik legnagyobb színházművésze, Heiner Goebbels. Előadást tartott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, és megdöbbentő őszinteségű interjút adott a Századvég Youtube-csatornájának, a Kontextusnak.
Vágólapra másolva!

Heiner Goebbels elismerten az egyik legnagyobb élő rendező. Ibsen-díjat kapott, amit általában színházi Nobel-díjnak szokás nevezni. De elképesztően sikeres zeneszerző is, kétszer jelölték Grammy-díjra. Elismertsége általános: ameddig nem derült ki, hogy a Színházi Olimpiára jön, vagy hogy az új SZFE-n fog mesterkurzust tartani, ájult rajongással dicsőítették a baloldalon is. Egyébként teljesen jogosan.

A nagy német művész beszél névrokonáról, Joseph Goebbelsről is, a náci propagandaminiszterről, a berlini fal és a kommunista diktatúra leomlásáról és a véres orosz-ukrán háborúról. Amellett persze, hogy kivételes művészetéről is.

Persze, nem mindenkinek lesz kedves a beszélgetés: Heiner Goebbels elmondja például azt is, hogy mennyire utálja (a baloldal által annyira imádott) aktuálpolitikai propagandaszínházat, vagy az is kiderül, hogy nem kedveli a migráns- vagy genderpropagandát a színpadon.

UTÓBBIRÓL A 9.30-TÓL KEZDŐDŐ RÉSZBEN BESZÉL: