Egy cetlire írt segélykérés segített megállítani a szexuális ragadozót

Vágólapra másolva!
Egy autós segített megállítani Kaliforniában egy emberrablót, aki a szövetségi hatóságok szerint elrabolt egy tinédzsert, és több ezer kilométert vezetett Texasból Kaliforniába.
Vágólapra másolva!

Drámai letartóztatásra került sor július 9-én Long Beachen, három nappal azután, hogy a texasi San Antonióban fegyverrel fenyegetve elraboltak egy tinédzsert.

Az áldozat úgy tudta felhívni magára megmentője figyelmét, hogy egy összegyűrt papírdarabra egy "Segítség!" feliratot írt.

A 61 éves Steven Robert Sabbant letartóztatták, és szexuális bűncselekmény elkövetésének szándékával, emberrablással és kiskorú engedély nélküli szállítása miatt emeltek vádat ellene.

A maximálisan kiszabható büntetés életfogytiglani börtönbüntetés is lehet.

Az áldozat egy 13 éves San Antonió-i spanyol származású lány, aki édesanyja július 6-án jelentette be a lány eltűnését.

A vádirat szerint az emberrabló július 6-án rabolta az áldozatot, amikor San Antonióban az utcán sétált.

Sablan autóval hajtott a lány mellé, majd egy fegyvert nyomott az oldalához.

- mondta Sablan a tizenéves áldozatnak.

Az autóban Sablan megígérte az áldozatnak, hogy elviszi őt Ausztráliába, a barátjához. Azonban

Sablan ezután szexuálisan bántalmazta az áldozatot, annak ellenére, hogy az többször felszólította, hogy hagyja abba. A vádirat szerint legalább tízszer bántalmazta a lányt.

Az emberrabló ezután Texason, Új-Mexikón és Arizonán keresztül vezetett a tinédzserrel az autóban, amíg Kaliforniába nem értek.

Július 9-én Sablan és az áldozat megérkeztek a kaliforniai Long Beachre. A férfi utasította a lányt, hogy öltözzön át, majd bement egy mosodába, hogy kimossák a ruháikat.

Amíg SABLAN a mosodában volt, a kiskorú áldozat az autóban maradt, és egy cetlire azt írta, hogy "segítség", hogy megpróbálja felhívni valaki a figyelmét - olvasható a vádiratban.

Amikor egy autós meglátta az áldozat cetlijét azonnal hívta a rendőrséget

- írta a Metro.