Lelepleződtek az amerikaiak: nem akarnak békét Ukrajnában

Ukrajna, Oroszország, háború, ukrán, orosz, konfliktus, Orosz - Ukrán háború, katona, tüzel, akció, lő, lövés
DONETSK, UKRAINE - JUNE 28: A view of the 57th Motor Rifle Brigade as it fires artillery on the Bakhmut frontline as the Russia-Ukraine war continues in Donetsk Oblast, Chasiv Yar, Ukraine on June 28, 2023. Ercin Erturk / Anadolu Agency (Photo by Ercin Erturk / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Putyin bejelentette, hogy Ukrajna és a NATO megtagadja az Oroszországgal folytatott tárgyalásokat, ideértve a biztonsági kérdéseket is, írta meg az Izvesztyija.
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Putyin orosz elnök leszögezte, hogy a jelenlegi geopolitikai helyzet csak tárgyalások útján rendezhető, azonban a NATO és Ukrajna elutasítja azokat, beleértve a biztonsági kérdéseket is. Az orosz vezető ezt a július 28-i orosz-afrikai csúcson jelentette ki.

- mondta Putyin, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Oroszország továbbra is készen áll a tárgyalási folyamatra.

A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov korábban azt mondta, Oroszország továbbra is nyitott az ukrajnai válság megoldására. Kijev ugyanakkor, annak ellenére, hogy nehéz helyzetben van, megalkuvás nélküli álláspontot képvisel – jegyezte meg az elnöki sajtótitkár. Ugyancsak ezen a napon Putyin az Oroszország-Afrika csúcstalálkozón tartott plenáris beszédében rámutatott az ukrán probléma akutságára és Oroszország hajlandóságára a megvitatásra. Hozzátette azt is, hogy

Oroszország tiszteletben tartja Afrika békekezdeményezéseit, és alaposan megfontolja azokat.

Oroszország és Ukrajna közötti tárgyalások utoljára 2022. március 29-én voltak Törökországban. Később Kijev hivatalosan is megszakította a kapcsolatot Moszkvával .