Robbantással fenyegettek meg több dél-koreai repülőteret

Ez a világ tíz legszebb reptere – galéria, Incshoni nemzetközi repülőtér – Dél-Korea
South Korea: Terminal 1 (depature) of Incheon International Airport (Seoul) | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Bombarobbantásról szóló internetes bejegyzés miatt kutatta át a rendőrség a dél-koreai Csedzsu-sziget nemzetközi repülőterét - közölték hétfőn a helyi hatóságok.
Vágólapra másolva!

A posztot vasárnap este valamivel 9 óra után töltötték fel egy internetes közösségbe, az írás szerint "hétfőn két órakor robbantásos terrortámadást hajtanak végre Csedzsu nemzetközi repülőterén" - közölték rendőrségi tisztviselők. A bejegyzés szerzője azt állította, hogy

a légikikötőben már elhelyezett egy bombát, továbbá azzal fenyegetőzött, hogy leszúrja az épületből kijövő embereket.

A poszt észlelése után a rendőrség átkutatta a repteret, de nem találtak robbanóanyagot. A művelet két óra hosszat tartott. A tisztviselők elmondták, a hatóságok rendőrök bevetésével fokozzák a beléptetés ellenőrzését a repülőtéren, hogy felkészüljenek bármilyen vészhelyzetre. A bejegyzés íróját is igyekeznek felkutatni, akire szigorú büntetés vár.

Újabb fenyegetés a késeléses ámokfutás után

A történtekkel párhuzamosan a rendőrség az ország délkeleti részén átkutatta két város, Púszan és Tegu nemzetközi repülőterét is, amelyeket ugyancsak megfenyegettek az interneten. Hétfőn - helyi idő szerint - 12.18 órakor feltöltött online bejegyzésben azzal fenyegetőzött egy ismeretlen, hogy bombát robbant és mindenkit megöl egy bicskával a púszani Kimhei légikikötőben.

Egy másik, vasárnap - helyi idő szerint - 23 óra 16 perckor az interneten egy közösségbe feltöltött bejegyzés "augusztus 9-i terrorista bombatámadásra és késes merényletre figyelmeztetett Tegu nemzetközi repülőterén. A rendőrség ezután átvizsgálta mindkét létesítményt, de nem talált terrorizmusra utaló jeleket - közölték a tisztviselők, hozzátéve, hogy fokozzák a biztonsági intézkedéseket a repülőtereken.

A fenyegetéseket megelőzően két halálos kimenetelű késeléses ámokfutást követtek el Szöulban és környékén.

Múlt csütörtökön egy 22 éves gyanúsított a fővárostól, Szöultól délre fekvő Pundangban egy áruház előtt gyalogosokba rohant, majd az üzletben késsel támadt vásárlókra, 14 embert megsebesítve, közülük 12-t súlyosan.

Az egyik áldozat, egy 60 év körüli nő a háromnapos kezelés követően meghalt.

Július 21-én egy 33 éves férfi, halálra késelt egy 20 év körüli, számára idegen embert egy szöuli vasútállomás közelében, majd egy sikátorban megtámadott három másik férfit.