Elindult a rettegett orosz rohamosztag, most dől el a háború

Ukrainian soldiers deployed at their artillery positions in Velyka Novosilka artillery,Donetsk,frontline,M109,Russia,sytem,Ukraine,Velyka Nov Horizontal, orosz-ukrán háború, Ukrajna
DONETSK OBLAST, UKRAINE - AUGUST 4: Ukrainian soldier and driver of M109 artillery, south of Donetsk oblast, direction Velyka Novosilka, 4 August 2023 Diego Herrera Carcedo / Anadolu Agency (Photo by Diego Herrera Carcedo / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Az oroszok a Harkov megyei Kupjanszk városát választották támadásuk fő irányának, ehhez nyolc rohamosztagból álló támadócsoportot hoztak létre – mondta el Olekszandr Szirszkij vezérezredes, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka.
Vágólapra másolva!

A katonai vezető kiemelte, hogy heves csaták folynak a térségben, egyes állások többször is „gazdát cserélnek".

– tette hozzá.

Szavai szerint ezzel egy időben az orosz erők Novoszelivszke környékén offenzívával megkísérelték oldalba támadni az ukrán csapatokat és bekeríteni őket, de nem jártak sikerrel.

Katonáink bátran tartják az arcvonalat, visszaverve az ellenség minden előre nyomulási kísérletét

– hangsúlyozta a parancsnok.

Elindult Kupjanszk felé az orosz hadsereg. Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Diego Herrera Carcedo

Szirszkij azt is elmondta, hogy kedden látogatást tett a térségben, és a csapatparancsnokokkal együtt megvitatta a válaszlépések lehetőségeit az oroszok támadásaira.

A katonai vezető elmondása szerint minden szükséges döntést meghoztak annak érdekében, hogy garantálják az oroszok visszaszorítását.

Volodimir Zelenszkij elnök szerdán újabb haditanácsülést hívott össze, amelyet ezúttal szűkebb körben tartottak meg. Ezen az államfő tájékoztatása szerint egyetlen témára, az ukrán offenzívára összpontosítottak. Elemezték a kialakult helyzetet, az orosz műveleteket és megtervezték a jövőbeli lépéseket, valamint az ukrán csapatok minden szükséges eszközzel való ellátását - írta a Mandiner.