Sosem látott véres harcok a frontokon, ezzel nem számoltak az ukránok

conflict army war TOPSHOTS Horizontal orosz ukrán háború
Ukrán tüzér egy D-20-as tarackal Bahmut közelében
Vágólapra másolva!
Az elmúlt napban az Ukrajna déli-délkeleti részén fekvő Herszon és Zaporizzsja megyéket is heves orosz támadások érték, amelyeknek több helyi lakos is áldozata lett – közölték kedden a régiók kormányzói.
Vágólapra másolva!

Olekszandr Prokugyin, Herszon megye kormányzója a Telegramon azt írta, hogy az orosz ágyúzások következtében egy ember meghalt és 13-an megsebesültek a régióban.

Az ellenség 18 lövedéket lőtt Herszon városára" – írta a Telegramon, hozzátéve, hogy több lakóépületet és egy közintézményt is találat ért.

Sosem látott véres harcok a frontokon, Ukrajna déli részét heves Orosz támadások érték Forrás: AFP/Genya Savilov

Jurij Malasko, Zaporizzsja megye kormányzója szintén tájékoztatott a Telegramon, hogy egy ember meghalt, egy pedig megsebesült a régióra mért orosz csapások következtében.

– írta a kormányzó.

Pavlo Kirilenko Donyeck megye kormányzója egy tévéműsorban elmondta, hogy 88-ra emelkedett a sérültek száma, miután a Donyeck megyei Pokrovszk ellen indíttottak az oroszok támadást.

A sérültek mellett vannak halálos áldozatok is. Összesen hét ember halt meg, öt polgári és egy mentést végző személy és egy katona. Információk szerint már nincsenek emberek a romok alatt - írja a Mandiner.