Az amerikaiak a harmadik világháborúra készülnek

Pakisztán, rakéta, atomfegyver
Sikeres kísérletet hajtott végre egy atomfegyver célba juttatására is képes ballisztikus rakétával csütörtökön a pakisztáni hadsereg.
Vágólapra másolva!
Kim Dzsongun észak-koreai vezető jelenlétében hajtottak végre egy rakétakísérletet nem sokkal Dél-Korea és az Egyesült Államok újabb közös hadgyakorlatának hétfői kezdete előtt.
Vágólapra másolva!

A Portfolio beszámolója szerint

KIM DZSONGUN AZ ÉSZAK-KOREA KELETI TENGERPARTJÁN ÁLLOMÁSOZÓ FLOTTÁHOZ LÁTOGATOTT, ÉS OTT NÉZTE VÉGIG EGY CIRKÁLÓRAKÉTA KÍSÉRLETI INDÍTÁSÁT EGY HADIHAJÓRÓL

– közölte a KCNA állami hírügynökség. A jelentés szerint a rakéta elérte a kitűzött célt, és az észak-koreai vezető méltatta a haditengerészet teljesítményét, amely szerinte a mozgékonyság mellett annak is bizonyítéka, hogy a hajók folyamatosan készenlétben állnak váratlan helyzetekre.

DÉL-KOREA ÉS AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK HÉTFŐN KEZDTE MEG KÖZÖS NYÁRI HADGYAKORLATÁT, AMELYNEK EGYIK CÉLJA ÉPPEN AZ, HOGY SEGÍTSE FELKÉSZÜLTSÉGÜKET AZ ÉSZAK-KOREAI NUKLEÁRIS ÉS RAKÉTAFENYEGETÉSEK ELLEN.

A Portfolio szemléje szerint a szöuli hadsereg közölte, hogy ez az eddigi legnagyobb méretű hadgyakorlat, amelyben több tízezer katona vesz részt.

Jun Szokjol dél-koreai elnök a hét végén tért vissza az Egyesült Államokból, az amerikai–japán–dél-koreai csúcstalálkozóról, amelyen a három ország egyebek között az eddiginél szorosabb katonai együttműködésben állapodott meg. Kormányzatának hétfői ülését követően az államfő kijelentette, hogy ha Észak-Koreából növekvő fenyegetést észlelnek, Japánnal és az Egyesült Államokkal még tovább fokozzák a háromoldalú együttműködést.

A televízióban is közvetített nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a három ország kapcsolataiban új korszakot kezdtek, és amennyire fokozódik a provokáció és a fenyegetés Phenjanból, annyival erősebbé válik a kötelék Szöul, Tokió és Washington között.

A címlapi kép ilusztráció!