Donald Trump: Az ukrajnai háborúnak azonnal véget kell érnie

Vágólapra másolva!
Az ukrajnai háborúnak "azonnal véget kell érnie, és nem az egyik, vagy másik oldal miatt, hanem azért, mert több százezer ember már életét vesztette" - mondta Donald Trump, az előző amerikai elnök a Tucker Carlsonnak adott interjújában. Joe Bident a valaha volt legkorruptabb elnöknek nevezte. Az amerikai emberek okosak, és tudják, hogy az összes vádemelés a volt republikánus elnök ellen"bullshit"–  tette hozzá. Az interjút magyar idő szerint hajnali háromkor hozták nyilvánosságra Tucker Carlson Twitter- (új nevén X-) csatornáján. Eközben Milwaukee-ban zajlott a többi republikánus jelölt televíziós vitája, de az ő támogatottságuk összesen feleakkora, mint Trumpé. Tucker Carlson néhány napja Orbán Viktorral is interjút készített, hamarosan az is elérhető lesz a csatornáján.
Vágólapra másolva!

"A tiltakozások nem működtek, így is megválasztották, az impeachment kétszer sem működött, a vádemelés nem működik. Az ön szavazóinak száma emelkedik" - értékelte Tucker Carlson, amerikai sztárújságíró a politikai helyzetet, hozzátéve, a hatóságok lerohanhatják Trump birtokát Mar-a-Lago-ban, "20-szor vádat emelhetnek ellene", nem fogja elveszteni emiatt a republikánus előválasztást.

"Úgy gondolom, hogy országunk népe nem kap elég elismerést azért, hogy milyen okos" - mondta erre Trump a Breitbart összefoglalója szerint.

Trump hoaxnak (átverésnek) nevezte az ellene szóló vádakat. Azt mondta, a titkos iratok kezelésében betartotta az elnöki nyilvántartási törvényt. Azt tette, amit szabad volt tennie. Ellentétben Bidennel, akinek sokkal több titkos dokumentum van a birtokában.

A legnépszerűbb republikánus elnök-jelölt, Donald Trump beszélt a Joe Bidennel szembeni korrupciós vádakról is. Szerinte több millió dollárt fogadott el a demokrata elnök.

- mondta Trump Tucker Carlsonnak, hozzátéve, hogy Biden "inkompetens és korrupt".

A háromnegyed órás interjúban Donald Trump világossá tette, miért nem ment el a republikánus jelöltek vitájára Milwaukee-ba.

- mondta. "Némelyikük kettő, egy vagy nulla százalékon áll" - tette hozzá a többi jelöltre utalva.

"Üljek ott egy vagy két órát, és olyan emberek zaklassanak, akiknek még csak indulniuk sem kellene az elnökválasztáson?" - tette fel a kérdést, megjegyezve azt is, a vitának teret adó Fox News (amelynek nézettsége Tucker Carlson távozása után drasztikusan csökkent) ellenséges vele.

Donald Trump szerint a közvélemény-kutatásokban (óriási különbséggel lemaradva) második helyen álló floridai kormányzó, De Santis kiesett a versenyből.

A 2021. január 6-i tüntetésekről, amelyek miatt szintén eljárás akarnak indítani ellene, ezt mondta:

- mondta Trump aznap támogatóiról.

Donald Trump hangsúlyozta: legelső intézkedése a határ szigorú lezárása lenne a törvénytelenül érkezőkkel szemben, és csak azok jöhetnének be az Egyesült Államokba, akik ezt legálisan akarják megtenni.

A jelenlegi kormány határvédelmi kudarcára vonatkozó kijelentését azzal támasztotta alá, hogy az illegális határátlépők csak az elmúlt hónapban a világ 149 országából érkeztek, és "fogalmunk nincs arról, hogy ki lép be".

- fogalmazott, hozzátéve: szerinte nagyon könnyen véget lehetne vetni a háborúnak, és ha ő lett volna az elnöki székben, a háború soha nem tört volna ki.

Trump kétségbe vonta Joe Biden szellemi és fizikai alkalmasságát az elnöki pozícióra, de ahogy mondta, ettől még elképzelhető, hogy ténylegesen ő indul a demokraták jelöltjeként. Megjegyezte, hogy szívesen megméretné magát újra Joe Bidennel szemben, már csak a mostani elnök által nyújtott teljesítmény miatt is, amit szörnyűnek nevezett.

Donald Trump után Orbán Viktorral közöl interjút Tucker Carlson

Tucker Carlson a napokban Magyarországon járt és interjút készített Orbán Viktor miniszterelnökkel is.

Az interjút a jövő héten közli Tucker Carlson oldala.

A konzervatív sztárújságíró részt vett egy nyilvános beszélgetésen is, ahol Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke volt a kérdező.

Carlson üzent Davd Pressman amerikai nagykövetnek is, aki rendszeresen ki akarja oktatni Magyarországot.

Carlson hozzátette: