Áramkimaradásokat okoznak az éjszakai viharok Szlovákiában

Vihar, kidőlt fa Lengyelország
Lódz, 2017. augusztus 10. Elektromos vezetéket rántott magával egy viharban kidőlt fatörzs a közép-lengyelországi Lódzban 2017. augusztus 10-én. A viharos erejű szél járműveket és épületeket rongált meg a térségben. (MTI/EPA/Grzegorz Michalowski)
Vágólapra másolva!
Több mint ötven ezer háztartásban okoztak áramkimaradást hétfő éjjel és kedden hajnalban Nyugat-Szlovákiában a heves esőzésekkel kísért viharok.
Vágólapra másolva!

A mintegy egyhetes forró, száraz időjárás után érkezett viharok leginkább a nyitrai és a nagyszombati megyékben okoztak fennakadásokat az áramszolgáltatásban.

A szlovák hírügynökségnek a nyugat-szlovákiai áramszolgáltató szóvivője, azt is elmondta, hogy az érintett régiókban kedden reggel még 4000 háztartás volt villanyáram nélkül.

Az áramszüneteket a vezetékeket megrongáló villámok, illetve a viharok által kidöntött fák miatti vezetéksérülések okozták.

A kép illusztráció! Forrás: MTI/PAP/Grzegorz Michalowski

Az országos tűzoltóparancsnokság (HaZZ) közlése szerint a nyugat-szlovákiai régióban az éjszaka során 112 helyszínre kellett kiszállniuk a tűzoltóknak a heves viharok okozta károk eltávolítására.