Óriási turbulencia miatt sérült meg közel egy tucat ember egy amerikai repülőn

repülőgép
A legnagyobb turbulencia növekedés az Amerikai Egyesült Államokba és a Csendes-óceán északi részére való repülőutakon volt.
Vágólapra másolva!
11-en kórházba kerültek, miután egy repülőgép súlyos turbulenciába került az Egyesült Államokban - írja a CBS News.
Vágólapra másolva!

Az olaszországi Milánóból felszálló Airbus A350-es röviddel este 7 óra előtt biztonságosan leszállt, miután turbulenciába került a repülőtértől mintegy 65 kilométerre északkeletre - közölte az amerikai légügyi hivatal, írta meg a CBS News.

A gépen 151 utas és 14 fős személyzet tartózkodott a légitársaság az incidens pillanataiban.

Nem ez volt az első eset az idei évben, amikor emberek megsérültek, amiért a repülőgép turbulenciába került az utazás során.

Márciusban egy ember meghalt, amikor a New Hampshire-i Dillant-Hopkins repülőtérről a virginiai Leesburg Executive repülőtérre tartó repülőgép súlyos turbulenciába került.

A járat kénytelen volt a Connecticut állambeli Windsor Locksban található Bradley nemzetközi repülőtéren leszállni.

Egy másik márciusi incidens során több ember került kórházba, miután a Lufthansa Austinból a németországi Frankfurtba tartó járata turbulenciába került, és kényszerleszállást kellett végrehajtania a virginiai Dulles nemzetközi repülőtéren.

Egy nappal később a Condor Frankfurtból Mauritiusra tartó járatának mintegy 20 utasa és személyzete sérült meg a turbulencia miatt.