A neonáci ukrán Azov-ezred tagjai és ukrán titkosügynökök is részt vettek a Capitolium ostromában

Egyesült Államok, Kapitólium ostroma, orosz ukrán háború, ostrom, Kapitólium, Trump
-
Vágólapra másolva!
Jobboldali kommentárok és az amerikai nyomozóhatóságok egybehangzóan állítják, hogy a rettegett neonáci alakulat, az ukrán (többek között magyargyűlölő) Azov-ezred tagjai beépített ügynökökként, hangadókként működhettek a tüntető tömegben, amely 2021. január 6-án megostromolta a Capitoliumot Washingtonban.
Vágólapra másolva!

Egyre érdekesebb fordulatot vesznek a 2021. január 6-i ostromot követő eljárás sorozat eseményei, valamint a Donald Trump elleni koncepciós eljárás fejleményei. A legfrissebb hírt többek között a Guardian is megírta, miszerint a Proud Boys nevű csoport egy tagját 22 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték az Egyesült Államokban. A két eseménysorozat - vagyis a Capitolium ostroma és a Trump elleni eljárás - konkrét politikai célokat szolgálnak.

Ennek fényében szolgál a fentieket árnyaló "adalékként" az a hír, amelyet a Newsweek írt meg, miszerint Laura Loomer jobboldali aktivista, valamint az FBI egybehangzóan állítják, hogy

az ukrán titkoszolgálat beépített alvó ügynökei is jelen voltak a tömegben, amely megostromolta a Capitoliumot.

A botrány azt követően pattant ki, hogy a január 6-i eseményekkel összefüggésben az FBI letartóztatta és kihallgatta a "Qanon-sámán" becenéven is ismertté vált Jacob Chansley-t, aki ikonikus bölényszarvas fejfedőjével és harcifestésével vált a januári ostrom arcává.

A kihallgatás során szóba került egy fénykép, amelyen a "Qanon-sámán" tudtán kívül azzal a Szergej Dibinyinnel szerepel együtt, akit az amerikai hatóságok az Azov-ezred támogatói között, valamint ukrán titkosügynökként tartanak számon.

- ezt írta Laura Loomer X(Twitter)-bejegyzésben "Qanon-sámánnal" és Dibinyinnel kapcsolatban.

A Capitolium ostroma körüli legújabb fejlemények Trump választási programjának fényében számítanak kritikusnak. Közismert, hogy

Donald Trump legfontosabb választási ígérete, hogy hivatalba lépését követően egy nap alatt véget vetne az ukrajnai háborúnak.