Mérges csörgőkígyó harapott meg egy amerikai futárt - videó

csörgőkígyó méreg vaccines animals TOPSHOTS Horizontal SNAKE CLOSE-UP ANIMAL REPTILE ANIMAL ILLUSTRATION MEDICINE MEDICATION
An expert holds a rattlesnake after venom was extracted from it at the Butantan Institue -which supplies the Ministry of Health, with many snakes' venom for its ditribution countrywide- in Sao Paulo, Brazil, on November 12, 2019. - In 2018 nearly 29,000 people were bitten by snakes in Brazil, of which over a hundred were killed. Most of the cases were in the vast and remote Amazon basin, far away from hospitals stocked with antivenom. (Photo by CARL DE SOUZA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Amazon kézbesítője éppen egy csomagot vitt ki egy floridai házhoz, amikor megharapta egy mérgező keleti gyémántcsörgőkígyó. Az erősen mérgező kígyó nagyon gyakori a környéken.
Vágólapra másolva!

Az eset hétfő este történt Palm Cityben. A nőt nagyon súlyos állapotban szállították kórházba - közölte a Martin megyei seriff hivatala.

A kígyó, amely a bejárati ajtó közelében tekergőzött, megharapta a sofőrt, amikor letette a vásárló csomagját, és a nő azonnal rosszul lett - közölte a seriffhivatal.

- mondta Branden Baribeau, az Amazon szóvivője közleményében.

Az erősen mérgező keleti gyémánthátú nagyon gyakori a környéken - közölte a seriffhivatal.

A kígyók barna, sárga vagy barnásbarna színűek, és fekete, barna és krémszínű gyémánt minták vannak rajtuk. Átlagosan 1-2 méter hosszúak.

Amikor feltekeredik, egy keleti gyémánthátú akár testhosszának kétharmadáig is képes lecsapni, hogy mérget fecskendezzen a zsákmányába.

A csörgőkígyóharapás elkerülése érdekében Christine Weiss, a seriff hivatalának szóvivője azt javasolta, hogy séta közben mindig nézzenek lefelé.

- mondta.

A csörgőkígyók jellemzően zörögnek, vagy jellegzetes védekező hangot adnak ki, ha izgatottak, fenyegetve érzik magukat, vagy lecsapni készülnek.

(A címlapi kép illusztráció!)