Két férfi meghalt egy svédországi kocsmában kitört lövöldözésben

svéd kocsma lövöldözés
Vágólapra másolva!
Két ember meghalt és másik kettő megsebesült egy Stockholmtól északnyugatra fekvő kocsmában történt lövöldözésben.
Vágólapra másolva!

A rendőrség közleményében azt írta, hogy egy húsz és egy hetven év körüli férfi belehalt sérüléseibe, amelyeket a csütörtökön késő este, a Stockholmtól mintegy 162 kilométerre északnyugatra fekvő Sandviken egyik kocsmájában történt lövöldözésben szerzett.

- mondta Magnus Jansson Klarin szóvivő.

Hozzátette, hogy a feltételezett célpont a két halott között volt.

- mondta Ulf Kristersson svéd miniszterelnök.

A viszálykodó bűnbandák egyre nagyobb problémát jelentenek Svédországban, ahol egyre több az autós lövöldözés, a robbantás és a gránátos támadás.

Idén eddig 261 lövöldözés volt, 36 ember meghalt és 73 megsebesült. A hónap elején egy 13 éves fiút találtak fejbe lőve az erdőben, Stockholm melletti otthona közelében.

Az erőszakot a jelentések szerint a két banda közötti, kábítószer és fegyverek miatti viszály táplálja, amelyet egy Törökországban élő török-svéd kettős állampolgárságú férfi és korábbi hadnagya vezet.

Svédország jobbközép kormánya szigorítja a törvényeket a bandákkal kapcsolatos bűnözés elleni küzdelem érdekében, míg a svéd rendőrség vezetője e hónap elején azt mondta, hogy a háborúzó bandák "példátlan" erőszakhullámot hoztak a skandináv országba - írta az ABC.