Megrázó részletek derültek ki az Olaszországban meghalt magyarokról

Livorno
Vágólapra másolva!
Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, tengerbe fulladt két magyar turista Olaszországban. Most újabb részletek derültek ki, mi vezetett a tragédiához - írta a Blikk.
Vágólapra másolva!

Amit eddig is tudni lehetett, a két 46 és 48 éves férfi Toszkánában, Livorno közelében, a homokos strandjairól híres Rosignanónál ment be a tengerbe a kedvezőtlen időjárás ellenére.

Miután a két turista a vízbe ugrott, a rendkívül viharos tengerből nem tudtak kijönni a partra. A mentőegységeket azonnal riasztották, de erőfeszítéseik hasztalanok voltak. A Fine folyó torkolatánál történt balesetet a két férfi egyikének felesége jelentette. A nő a szárazföldön maradt, mikor a férfiak a vízbe ugrottak.

A két úszó közül az egyik már eszméletlen volt, mikor az azonnal kiérkező mentőegységek rátaláltak és visszavitték a partra.

Ott a mentők több mint 20 percig próbálta újraéleszteni, mielőtt megállapították a halálát. A második úszót tűzoltóhelikopter segítségével találták meg. Búvárok hozták a partra, de esetében is hasztalanok voltak az újraélesztési kísérletek.

Címlapi képünk illusztráció!