Orbán Viktor az X-en gratulált a szombaton megtartott szlovákiai választás győztesének, Robert Ficónak.  

Találd ki, ki jött vissza! Gratulálunk Robert Ficónak a szlovákiai parlamenti választásokon aratott vitathatatlan győzelméhez. Mindig jó egy hazafival együtt dolgozni. Várom a folytatást!

- írta a magyar miniszterelnök vasárnap.

Mint ismert, Fico pártja, a Smer közel 5 százalékponttal több szavazatot szerzett, mint legfőbb ellenfele, a liberális Progresszív Szlovákia (PS). Annak ellenére, hogy a szombat esti exit poll még utóbbi győzelmét jelezte.

Mindez egyben azt jelenti, hogy Fico kap kormányalakítási megbízást Zuzana Čaputová szlovák elnöktől, és jó esélye van arra, hogy 2018 után ismét kormányt alakíthasson. A volt kormányfőt az elmúlt években sokan leírták, ennek ellenére visszatért, sőt, komoly tényezője lett a szlovák belpolitikának. Erre célzott Orbán Viktor is a tweetjében.

Hatalmas győzelem a szuverenistáknak, kiadós vereség a globalistáknak - mai cikkünkben így értékeltük a szlovákiai választás eredményét. A magyar és szlovák kormányfő ugyanis ugyanazt gondolja a migrációról, a háborúról és az LMBTQ-propagandáról is. Így Fico győzelme Magyarország számára kedvező fejlemény: a választási győzelemmel erősödik a V4-szövetség, a magyarok, a lengyelek mellett egy erősebb szlovák kormányzás és érdekérvényesítés jöhet Brüsszellel és a globalistákkal szemben.