Orbán Viktor gratulált Robert Ficónak - fotó

Orbán Viktor; FICO, Robert
Komárom, 2017. október 17. Orbán Viktor miniszterelnök (elöl) és Robert Fico szlovák kormányfő az új komáromi Duna-híd alapkőletételi ünnepségén 2017. október 17-én. Magyarország és Szlovákia között az egyik legjelentősebb közlekedési kapcsolat a komáromi új Duna-híd lesz, amely a vasúti összekötő híd mellett épül meg. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor az X-en gratulált a szombaton megtartott szlovákiai választás győztesének, Robert Ficónak.  
Vágólapra másolva!

- írta a magyar miniszterelnök vasárnap.

Mint ismert, Fico pártja, a Smer közel 5 százalékponttal több szavazatot szerzett, mint legfőbb ellenfele, a liberális Progresszív Szlovákia (PS). Annak ellenére, hogy a szombat esti exit poll még utóbbi győzelmét jelezte.

Mindez egyben azt jelenti, hogy Fico kap kormányalakítási megbízást Zuzana Čaputová szlovák elnöktől, és jó esélye van arra, hogy 2018 után ismét kormányt alakíthasson. A volt kormányfőt az elmúlt években sokan leírták, ennek ellenére visszatért, sőt, komoly tényezője lett a szlovák belpolitikának. Erre célzott Orbán Viktor is a tweetjében.

Hatalmas győzelem a szuverenistáknak, kiadós vereség a globalistáknak - mai cikkünkben így értékeltük a szlovákiai választás eredményét. A magyar és szlovák kormányfő ugyanis ugyanazt gondolja a migrációról, a háborúról és az LMBTQ-propagandáról is. Így Fico győzelme Magyarország számára kedvező fejlemény: a választási győzelemmel erősödik a V4-szövetség, a magyarok, a lengyelek mellett egy erősebb szlovák kormányzás és érdekérvényesítés jöhet Brüsszellel és a globalistákkal szemben.