A tanárgyilkos arab terroristát tegnap ellenőrizte a francia rendőrség, de semmi sem volt nekik gyanús

Lisszabon, 2023. március 28. Rendőrök a portugál főváros Ismaili Központ nevű iszlám intézmény bejáratánál 2023. március 28-án, miután egy férfi késsel rátámadt az épületben lévőkre. A támadásban két ember életét vesztette, a késelőt a rendőrség a tettének elkövetése után nem sokkal elfogta és őrizetbe vette. MTI/EPA/LUSA/Antonio Cotrim
Vágólapra másolva!
Egy tanárral végzett pénteken Franciaországban egy arab terrorista, akit már 2019-ben megfigyelt a rendőrség. Csütörtökön kimentek hozzá a francia hatóságok, mert gyanús volt egyes telefonbeszélgetései miatt, de a helyszínen semmit nem találtak és elmentek.
Vágólapra másolva!

Egy halottja és két súlyos sérültje van a franciaországi iskolában elkövetett késes támadásnak. A tettes Allahu Akbart kiáltott. A rendőrség 2019-ben letartóztatta a merénylő testvérét, aki terrortámadásra készült. Persze a tervezett merényletben a mostani gyilkos is benne volt, de őt csak megfigyelték a terrorelhárítók.

Idén nyár óta minden telefonbeszélgetését lehallgatták a mostani merénylőnek.

Csütörtökön kimentek hozzá a francia hatóságok, mert gyanús volt egyes telefonbeszélgetések miatt, de a helyszínen semmit nem találtak és elmentek.