Agyonlőtték a muszlim terroristát - videó

Kép leírása:Brüsszel, 2023. október 17. brüsszel, belgium, lövöldözés, terrortámadás, terrorkészültség, 2023.10.17.
BRUSSELS, BELGIUM - OCTOBER 17: Police cordon off the area and take security measures around the King Baudouin Stadium after a gunman killed at least two Swedish nationals in Brussels, Belgium on October 17, 2023. Dursun Aydemir / Anadolu (Photo by Dursun Aydemir / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
Újabb lövöldözés volt Brüsszelben. Megerősítették, hogy a hétfő esti terrortámadás egyik gyanúsítottját lelőtte a rendőrség. A muszlim terrorista a kórházban meghalt. Mint ismert, hétfő este több embert lelőtt egy migráns Brüsszelben. A támadásban két svéd férfi meghalt, egy harmadik férfi pedig megsebesült.
Vágólapra másolva!

A tegnap esti terrortámadás 45 éves tunéziai származású gyanúsítottját rendőrségi akció keretében elfogták. A belga főváros Schaerbeek nevű negyedében, egy kávézóban nyitottak tüzet a rendőrök egy rajtaütésben.

A hivatalos azonosítás időbe telt, de később Annelies Verlinden belügyminiszter megerősítette, hogy a terroristát lőtték le - írja az AP.

A fegyvert is megtalálták, amelyet az esti halálos lövöldözésnél használtak.

A férfit a művelet során mellkason lőtték.

A támadót a Saint-Luc-i kórházban megpróbálták újraéleszteni, de a muszlim terrorista meghalt a kórházban.

A szövetségi rendőrség korábbi bejelentése szerint a rendőrök lelőttek egy gyanúsítottat Schaerbeekben, akinek személyazonosságát akkor még nem hozták nyilvánosságra - írja a Sky News.

A területet lezárták és evakuálták. A terület csak néhány méterre van a gyanúsított utolsó ismert lakhelyétől, amelyet tegnap éjszaka átkutattak.

A támadás elkövetőjeként már korábban egy 45 éves tunéziai migránst azonosítottak,

akit emberkereskedőként, illegálisan az országban tartózkodó és a nemzetbiztonságra veszélyes egyénként tartott nyilván a belga rendőrség.

A terrortámadás elkövetőjéről bővebben itt írtunk.

Abdesalem L., az iszlamista merénylő két svéd fociszurkolót lőtt le hétfőn este Brüsszelben, egy harmadik személyt megsebesített.