Véget ért a mamahotel, kilakoltatta középkorú fiait egy 75 éves olasz nő

Dr. Life, A Pszichológus Pasi: a mamahotel csábító kényelme kényelem
Vágólapra másolva!
Egy olasz nő pert nyert fiai kilakoltatására. A 40 és 42 éves férfiakat bírósági végzés kötelezi arra, hogy elköltözzenek otthonról. 
Vágólapra másolva!

A 75 éves asszony megpróbálta meggyőzni fiait, hogy mivel van munkájuk és képesek eltartani magukat, költözzenek el tőle, de a felnőtt férfiak erre nem voltak hajlandók - számolt be a Sky News.

Ezért úgy döntött, hogy kilakoltatási végzést kér fiai ellen.

A nő támogatta a gyermekeit, amikor azoknak nem volt munkájuk, viszont elvárta, hogy elköltözzenek otthonról, miután munkát találtak és rendeződtek a körülményeik,

- mesélte a nő egy helyi lapnak, hozzátéve, a két testvér még a háztartási kiadásokhoz sem járult hozzá és nem segítettek neki a házimunkában sem. Viszont gyakran éjszaka jártak haza és holmijukat is széthagyták.

A 75 éves asszony végül a bírósághoz fordult és a pert meg is nyerte

Simona Caterbi bírónő együtt érzett az anya helyzetével, és a javára döntött.

A bíróság kimondta, hogy kezdetben, amikor a testvérek munkanélküliek voltak, a szülő kötelessége volt eltartásuk biztosítása. Miután azonban munkába álltak és saját jövedelmük lett, ez már nem tűnt indokoltnak, különös tekintettel arra, hogy a két érintett 40 év feletti.

A bírói ítélet hozzátette, hogy

nincs olyan rendelkezés a jogszabályban, amely a felnőtt gyermeknek feltétlen jogot tulajdonítana arra, hogy akaratuk ellenére és kizárólag a családi kötelék alapján a kizárólag a szülők tulajdonában lévő lakásban maradjon.

A férfiaknak december 18-ig kell kiköltözniük.

Egy felmérés szerint a 18 és 34 év közötti olaszok közel 70 százaléka még mindig a szüleivel él, a 2022-es adatok szerint a férfiak 72,6 százaléka, a nők 66 százaléka él a családdal.

(Címlapi képünk illusztráció)