Sok túszt megöltek és százakat fogva tartanak a Hamász terroristái

Vágólapra másolva!
Legalább 240 túszt tartanak fogva a Hamász terrorszervezet fegyveresei; fiatalokat, időseket, nőket, férfiakat, gyermekeket és még néhány hónapos csecsemőket is - írta a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Tel-Aviv tele van plakátolva az elrabolt túszok képeivel, akiket hozzátartozóik keresnek. Minden plakát egy túszt jelent, amin az eltűnt fényképe, neve és életkora szerepel, egy angol nyelvű üzenettel:

#bringthemhomenow, azaz hozzátok őket haza most.

Már az újrakezdést várja elrabolt lányaival Majan Zin.

Könnyeivel küzdve, lányától kapott ékszereit viselve nyilatkozott magyar újságíróknak Tel-Avivban az a magyar-izraeli állampolgárságú édesanya, akinek két lányát,

a nyolcéves Ellát és a 15 éves Dafnát terroristák hurcolták több mint egy hónappal ezelőtt.

Majan Zin a magyar újságíróknak elmondta, a Hamász egy közösségi oldalon futtatott élő adásában látta újra volt férjét, akit később megöltek.

– fogalmazott az édesanya.

Mióta lányait elrabolták a terroristák, az édesanya egyszer utazott el a kibucba, de volt férje házába nem tudott bemenni. Mások azonban jártak bent a támadás óta, lányai egy-egy pólóját hozták el neki, azóta is azokkal alszik.

Két másik fiatal is nyilatkozott, akiknek unokatestvérét a Super Nova fesztiválról rabolták el a terroristák.

A fiatal férfi öt barátjával ment az eseményre, barátai közül kettőt mészároltak le a Hamász fegyveresei.

A túszok többségét a Hamász egyik propagandavideójában látták újra, amelyet a Telegramon tett közzé a szervezet.

A felvételen az látható, hogy a túszok kezét hátrakötötték, és úgy vezették őket egy fegyveresek.

Nehéz felfogni, hogy tud valaki megölni egy ártatlan gyereket.

38 gyermeket több mint 36 napja tart fogva a Hamász – a kilenc hónapos csecsemőtől a 18 éves fiatalig – erre hívja fel a figyelmet a Free Our Kids nevű izraeli kezdeményezés honlapja.

A projekt mögött olyan édesanyák állnak, akik korábban nem ismerték egymást, ám a Hamász október 7-i támadása és túszejtése összekötötte őket.

A Magyar Nemzetnek egy tüntető, Juval elmondta, hogy a 22 éves, orvosi ellátásra szoruló unokatestvére is a Hamász-terroristák fogságában van.