Letartóztattak egy diákot, amiért fél évig egy kínai bevásárlóközpontban lakott - videó

Dubai, Mall, akvárium, bevásárlóközpont, pláza
Dubai Mall, United Arab Emirates - Jul 26 2019 : Giant curve screen displaying various oceanography shows and patterns to shoppers standing outside of the Dubai Aquarium and Underwater Zoo.
Vágólapra másolva!
Egy kínai diák úgy akart spórolni, hogy hat hónapig egy bevásárlóközpont lépcsői alatt lakott és a bevásárlóközpont konnektoraiból töltötte telefonját és laptopját. A férfit október 30-án letartóztatták.
Vágólapra másolva!

Egy kínai diák úgy kerülte el a lakbérfizetést, hogy fél évig titokban egy sanghaji bevásárlóközpont lépcsői alatt lakott.

A férfi, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra,

egy eldugott helyen alakította ki rögtönzött "lakását", amit egy ergonomikus székkel, sátorral, matraccal, asztallal és egy számítógéppel is felszerelt.

A férfi időnként elhagyta rejtekhelyét, hogy a bevásárlóközpont konnektoraiból feltöltse telefonja és laptopja akkumulátorát.

Először néhány hónappal ezelőtt vette őt észre egy biztonsági őr, de az őr hagyta, hogy maradjon, amikor a diák elmondta, hogy szüksége van egy helyre, ahol tanulhat.

Október végén azonban egy másik biztonsági őr is kiszúrta a diák rejtekhelyét, és ő kevésbé volt elnéző vele, így október 30-án letartóztatták.

Sanghaj a világ második legdrágább városának számít - írta a Business Insider.

A címlapi kép illusztráció.